Як замаринувати капусту на зиму: весь аромат літа в банці

Найбільш класичний варіант приготування маринованої капусти на зиму містить мінімальний набір продуктів, які завжди знайдуться на кухні у кожної домогосподині. Розповідаємо, як це зробити правильно та без зайвих турбот.

Окрім того, що замаринована капуста — дуже смачний гарнір до буль-якої страви, вона ще надзвичайно корисна. Особливо в холодну пору року, коли наш організм потребує вітамінів. Ними може похвалитись капуста, адже містить в собі калій, кальцій, фосфор, сірку, вітаміни U, P, K. Але найбільше капуста багата на вітамін С. Справжні домогосподині, у свою чергу, діляться чудовим рецептом, як можна зберегти смак і користь та запастись таким цінним продуктом на зиму. До того ж, рецепт не займає багато часу і складається з найдоступніших інгредієнтів, які знайдуться в кожному домі. Варто спробувати!

Рецепт маринованої капусти на зиму

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кілограм капусти
  • 1 літру води
  • 2 чайні ложки оцтової кислоти (70% розчин)
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка рослинної олії
Маринована капуста на зиму
Маринована капуста на зиму

У першу чергу підготуємо капусту. Її варто добре промити, прибрати зайве зіпсоване листя та обсушити паперовими рушниками. Наріжте її зручними для вас кусками або ж нашаткуйте. Головне, щоб вона добре помістилась в підготовлений посуд. Візьміть банку об’ємом 3 літри та перекладіть сюди капусту. Намагайтесь якомога щільніше її скласти.

А тепер приступаєм до приготування маринаду. Для цього налийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор і поставте на плиту. Доведіть до кипіння і додайте оцет та олію. Все потрібно дуже ретельно перемішати, щоб олія добре розійшлася по всій каструлі. Зробіть мінімальний вогонь і готуйте маринад протягом 3-5 хвилин. Потім залийте його в банки з капустою і щільно закрийте їх.

Залиште банки в кімнати на три дні маринуватись. Після цього, можна відправити замариновану капусту в прохолодне місце. Готово!

Приємного апетиту!

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти