Тарілки будуть пустими: готуємо тефтелі в томатному соусі

Ця страва надзвичайно ніжна та смачна. Тож можете не сумніватись, тефтелі в томатному соусі сподобаються усім без винятку. Можна сміливо приступати до приготування. А ми підкажемо, як це правильно зробити. Спробуємо?

Рецепт тефтель в томатному соусі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 грамів м’якоті (яловичина, баранина, свинина)
  • 2 цибулини
  • 100 мл молока
  • 60 грамів білого хліба
  • 400 грамів помідор
  • 100 грамів олії
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 зубчик часнику
Тефтелі в томатному соусі
Тефтелі в томатному соусі

У першу чергу залийте білий хліб молоком та водою. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізу зверху і залийте кип’ятком. Це потрібно для того, щоб шкірка з помідорів легко знімалась.

Візьміть пательню, розігрійте рослинну олію і обсмажте одну подрібнену цибулину.

Готуємо фарш. Для цього пропустіть через м’ясорубку м’ясо разом з хлібом. Віджимати від молока та води його не потрібно. Додайте одну чайну ложку солі, половину чайної ложки чорного меленого перцю та обсмажену цибулю. Добре перемішайте суміш.

Далі змочіть руки водою та сформуйте невеличкі тефтелі. Їх розмір має складати близько 3-4 сантиметри в діаметрі. Запаніруйте їх в борошні.

На пательні розігрійте олію і обсмажте тефтелі до рум’яної скоринки. Готові тефтелі перекладіть в сотейник. У ту ж пательню додайте подрібнені часник, цибулю та обсмажте до прозорості овочів. Тим часом очистіть помідори від шкірки і додайте до пательні. Далі всипте одну чайну ложку солі, одну чайну ложку цукру та половину чайної ложки чорного меленого перцю. Добре перемішайте і продовжуйте готувати на маленькому вогні ще 5 хвилин. Слідкуйте за консистенцією. За бажанням можна додати ще трішки бульйону чи води.

Отриманий соус перелийте в сотейник з тефтелями і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння готуйте на маленькому вогні близько 15 хвилин. Подавайте з гарніром.

Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.