Нутелла зі слив: шоколадно-сливове варення з какао на зиму

Нутелла зі слив — це неймовірно смачне варення, яке доповнить будь-який десерт або зробить сніданок смачнішим. Розповідаємо, як його приготувати просто і швидко.

Особливою популярністю шоколадно-сливове варення користується саме зараз, в осінній і зимовий періоди. До того ж, сливи не тільки смачні, а й корисні. У них містять корисні речовини, які сприятливо впливають на обмін речовин та прекрасно відображаються на нашому зовнішньому вигляді. 

Нутелла зі слив нагадує справжню нутеллу, але ще й має приємну кислувату нотку. Він ідеально підходить до оладок, млинців, налисників чи сирників. Сніданок з таким джемом не буде незаміченим і обов’язково сподобається усій родині.  

Рецепт нутелли зі слив 

Для приготування візьміть інгредієнти: 

  • 3 кілограми слив 
  • 150 грамів какао порошку 
  • 1 кілограм цукру 
  • 2 пакетику ванільного цукру 
  • 250 грамів вершкового масла 
Нутелла зі слив
Нутелла зі слив

Ретельно промийте сливи і видаліть з них кісточки. Потім перекладіть у ємність і за допомогою блендера подрібніть його до консистенції пюре. Всипте цукор і ретельно перемішайте. Поставте сливи на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка буде утворюватись. Продовжуйте варити варення ще 40-60 хвилин. Потім додайте какао та ванільній цукор. Ретельно перемішайте суміш. Вона має бути без грудочок. Далі вкиньте вершкове масло і проваріть масу ще 10 хвилин. Готове варення зі слив і какао перекладіть до стерилізованих банок і щільно закрийте кришками.  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Для чого в каструлю потрібно класти гранчак, коли вариться м’ясо: так не дарма робили ваші і наші бабусі

Сьогодні ми детально розповімо вам про лайфхак із гранчаком в киплячій воді. Завдяки цій пораді ваш бульйон буде наваристим і смачним, а м'ясо дуже ніжним і соковитим.

Ніколи не додавайте цей інгредієнт в тісто: що робить домашню випічку “дубовою” як сухар

Сьогодні ми розповімо вам, чому ж випічка черствіє мало не одразу після приготування. Як виявилось, причина в деяких інгредієнтах, які додають в тісто

Професійні кухарі розкрили секрет найкращих поєднань: інгредієнти, які вдосконалять ваші страви

Сьогодні ми поділимось секретними інгредієнтами, які зможуть зробити будь-яку страву смачнішою та насиченішою. Спробуйте використати ці поради в домашніх умовах - результат вас неодмінно вразить!

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.