Готуємо голубці за особливим рецептом — смачно і легко

Особливість цього рецепту у тому, що він готується в неймовірно смачному гострому томатному соусі, а в основі голубців — два види м'яса і коричневий рис. Такого ви точно не пробували!

Рецепт голубців, фаршированих яловичиною, свининою і рисом, в гострому томатному соусі 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 3 кілограми савойської капусти  
  • 350 грамів яловичого фаршу 
  • 350 грамів свинячого фаршу  
  • склянки приготованого коричневого рису  
  • 1/2 дрібно нарізаної цибулі  
  • 1/4 склянки подрібненої петрушки  
  • 1 столова ложка гострого перцю  
  • Сіль грубого помелу 

Для гострого томатного соусу візьміть інгредієнти:  

  • 750 грамів очищених помідорів (разом з соком) 
  • 2 столові ложки оливкової олії  
  • 1/2 середні цибулини  
  • 2 зубчики подрібненого часнику  
  • 1/8 чайні ложки червоного перцю  
  • Сіль грубого помелу 
Голубці
Голубці

У першу чергу приготуємо соус. Перемістіть помідори у чашу для блендера і подрібніть їх. Далі поставте на плиту сотейник з оливковою олією і підігрійте її на середньому вогні. Додайте подрібнені цибулю, часник і червоний перець. Тушкуйте протягом 6 хвилин. Цибуля має стати м’якою.  Після цього додайте подрібнені помідори разом з соком. Перемішайте і доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте до тих пір, поки соус не стане густим. На це піде близько 20 хвилин. Посоліть за смаком і залиште на деякий час.  

Тепер приступаємо до приготування голубців. Для цього візьміть каструлю і доведіть підсолену воду до кипіння. Перекладіть сюди качан капусти і варіть, поки верхнє листя не почне відставати. Потім дістаньте капусту і від’єднайте листя. Перекладіть на паперові рушники, щоб стекла зайва вода. Потім поверніть качан в каструлю і продовжуйте знімати листя за тим же принципом. Таким чином відберіть 12 штук великого і гарного листя.  

Візьміть ємність і перемішайте яловичий і свинячий фарш, рис, цибулю, петрушку, червоний перець і 1 столову ложку солі. Потім візьміть капустяний лист і зріжте потовщення на ньому. Перекладіть начинку і загорніть голубець. Потім перекладіть всі голубці у фору, де будемо їх запікати і полийте заготовленим гострим томатним соусом. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 190 °C духовку на одну годину. Готово!  

Приємного апетиту!  

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.