Рецепт найсмачніших котлет по-київськи

Котлети по-київськи без сумніву відома усім страва. Розповідаємо, як приготувати їх швидко і без зайвих складнощів.

Рецепт котлети по-київськи 

Для приготування візьміть інгредієнти:  

  • 3 сирі курячі грудки 
  • 60 грамів вершкового масла 
  • 2 сирих яйця 
  • 200 грамів панірувальних сухарів 
  • 6 столові ложки борошна 
  • 1 літра рафінованої олії без запаху 
  • Сіль і мелений чорний перець — за смаком 
Котлета по-київськи
Котлета по-київськи

У першу чергу ретельно вимийте курячу грудинку і видаліть залишки кісток і хрящів. З кожного філе ви отримаєте по 2 котлети. Кожна з них має важити приблизно по 100 грамів. Отже, візьміть куряче філе і розріжте навпіл, притиснувши її до робочої поверхні. Потрібно прибрати лише 1/3 частину знизу. Верхня частина піде на котлети, а нижню можна використовувати для інших страв. Потім розріжте верхню частину впоперек на ще дві частини. Кожну з них накрийте харчовою плівкою і відбийте за допомогою кухонного молотка. Товщина м’яса має складати 5 мм. Посоліть і поперчіть заготовки лише з одної сторони. Потім візьміть вершкове масло і розріжте на 6 невеликих шматочків. Із них сформуйте невеличкі брусочки і перекладіть у холодку воду, щоб закріпити форму.

Приступаємо до формування котлет по-київськи. Для цього викладіть на робочу поверхню м’ясну заготівлю гладкою стороною вгору. Викладаємо таким чином, тому що гладка сторона краще панірується. На край м’яса викладіть вершкове масло. Потім загорніть його рулетиком. Намагайтесь ретельно закрити масло, щоб при смаженні воно не витекло. Обережно прижміть котлету руками, щоб вийшло зайве повітря. Потім відправте котлети в холодильник на 40-60 хвилин. Тим часом злегка збийте яйця, додавши сіль і перець. Підготуйте панірувальні сухарі і борошно.

Котлети готуємо по схемі: борошно, яйце, панірувальні сухарі. Потім обсмажте у великій кількості рослинної олії. Готово!

Приємного апетиту!

Схожі статті

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.