Десерт на Новий рік з трьох інгредієнтів: торт як Монастирська хата, тільки смачніший і готується за 20 хвилин

Господиням настав час визначитися, що приготувати на новорічний стіл 2022 та скласти святкове меню. Завершити застілля краще за все чаєм з чимось солоденьким. У цьому допоможе швидкий рецепт десерту на Новий рік – торт як Монастирська хата, тільки краще.

Жоден святковий стіл 31 грудня не обходиться без новорічних десертів. Спробуйте приготувати торт з трьох інгредієнтів, який зовні нагадує Монастирську хату, і не пожалкуєте.

Список продуктів

Для рецепту такого десерту на Новий рік знадобляться:

  • листкове бездріжджове тісто – 500 грамів;
  • згущене молоко – 250 грамів;
  • вершкове масло – 350 грамів.

Як приготувати торт на кшталт Монастирської хати: рецепт новорічного десерту

Розморожене тісто наріжте на смужки, шириною близько сантиметра-двох. Форму для випікання встеліть пергаментним папером, зверху на який викладіть смужки на невеликій відстані одну від одної. Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте запікатися до золотистості. Готовому тісту дайте охолонути, 3-4 смужки відкладіть на потім – для прикрашання.

Міксером збийте вершкове масло кімнатної температури, влийте до нього половину згущеного молока, продовжуйте збивати. За бажанням можна додати 1-2 столові ложки коньяку, після чого з залишками молока треба дозбити.

На стіл внапуск вистеліть кілька шарів харчової плівки. Починайте збирати торт, чергуючи шари смужок з тіста і крем. Його має вистачити, аби обмазати новорічний десерт з усіх боків. Загорніть торт у плівку і закрутіть її кінці – так вийде надати потрібну форму.

Спрощений варіант Монастирської хати відправте в холодильник на ніч для повного просочування. Відкладені палички з тіста подрібніть в крихту і перед подачею обсипте нею торт.

Готуємо десерт на Новий рік: торт як Монастирська хата, тільки краще і швидше
Готуємо десерт на Новий рік: торт як Монастирська хата, тільки краще і швидше

Ось такий простий в приготуванні і смачний десерт на Новий рік 2022 стане прикрасою будь-якого святкового меню.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.