Найдешевший шоколадний торт без яєць, молока чи масла: смакота, яка готується фантастично швидко

Неймовірний на смак шоколадний торт може бути смачним, легким і навіть корисним. Для цього достатньо просто дізнатися рецепт цього смаколика без використання яєць та масла.

Солодкоїжки просто обожнюють ласувати шоколадними цукерками. Відламати шматочок шоколадної плитки та насолодитися його смаком – справа проста. А що, якщо приготувати щось дивовижне, використовуючи шоколад або його основу – порошок какао?

Кекси, печиво, глазур для торта, домашні цукерки, шоколадна ковбаса, дивовижні брауні або мафіни та інші рецепти з шоколадом, а також фрукти в шоколаді досить просто приготувати самостійно. Такі вироби можуть вразити та порадувати ваших друзів та рідних смаком та оригінальністю.

Навіть невеликий шматочок темного шоколаду здатний підняти настрій, надовго зарядити бадьорістю. Але з нього можна приготувати і чимало страв, які радуватимуть багатством смаку, ніжним ароматом, вишуканою пікантністю. Не лише десерти готують кулінари із розтопленого чи натертого на тертці темного шоколаду. Найвправніші з них запропонують другі м’ясні або навіть рибні страви, соуси чи салати. І кожен бажаючий зможе повторити рецепт страви, що сподобався, з темним шоколадом, дотримуючись їх докладних інструкцій.

Інгредієнти

  • 3 склянки (600 г) борошна
  • 1 склянка (200 г) цукру
  • 1 склянка (0,25 л) олії
  • 100 г какао
  • 1 пачка ванілі
  • 2 склянки (0,5 л) води
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. соди
  • 2 ст. л. оцту
  • 250 мл будь-якого варення

Як приготувати шоколадний торт

Рецепт неймовірного шоколадного торту

Спочатку змішуємо усі сухі інгредієнти для тіста. Окремо також змішуємо рідкі інгредієнти. З’єднуємо їх, замішуємо до однорідної консистенції та залишаємо на 10 хвилин.

Виливаємо тісто у форму і випікаємо його при температурі 190 градусів впродовж 40-50 хвилин. Розрізаємо тісто на три коржі. Коржі промазуємо улюбленим варенням.

Рецепт шоколадного торту без масла

В окремому посуді змішуємо 50 г какао, 6 столових ложок цукру та пів склянки води. Воду додаємо поступово в процесі нагрівання маси. Доводимо глазур до кипіння, знімаємо з вогню та поливаємо готовий торт нею. Ставимо в холодильник на декілька годин та подаємо до столу.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.