Неймовірні еклери із заварним кремом: розкриваємо секрети технології приготування класичного десерту

Неймовірні еклери з заварним кремом. В цьому випадку не так головний рецепт, як технологія. Розкажемо всі тонкощі приготування заварного тістечка.

В представленому рецепті еклерів ми детально розповідаємо технологію приготування, тому ми впевнені, що проблем з приготуванням у вас не буде. Парадуйте родину смачною та вишуканою випічкою.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно – 150 грамів
  • вода – 250 мілілітрів
  • вершкове масло – 120 грамів
  • яйця (середні) – 5 штук
  • дрібка солі

Для крему:

  • молоко – 500 мілілітрів
  • вершкове масло – 100 грамів
  • яйця – 2 штуки
  • цукор – 150 грамів
  • борошно – 2 столові ложки
  • ванілін – дрібка

Рецепт приготування

В посудину наливаємо воду, вершкове масло та сіль. Відправляємо на вогонь. Розтоплюємо масло на середньому вогні. Постійно помішуючи. Коли масло розтопилось та тісто почало кипіти додаємо борошно. Всипаємо борошно потрохи регулярно помішуючи. Швиденько замішуємо тісто ложкою. Все потрібно робити швидко, замішуємо буквально декілька секунд. Як тільки тісто схопиться в кульку знімаємо з вогню та залишаємо на декілька хвилин. Після чого додаємо яйця, робимо це по одному, гарно вимішуючи.

Рецепт приготування еклерів із заварним кремом
Рецепт приготування еклерів із заварним кремом

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок або поліетиленовий пакет. Деко застеляємо пергаментом та формуємо еклери. Розмір еклерів залежить від вашого бажання. Ставимо тістечка в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Після чого, зменшуємо температуру до 180 градусів й випікаємо ще 15-20 хвилин.

Рецепт приготування еклерів із заварним кремом
Рецепт приготування еклерів із заварним кремом

В окрему посудину розбиваємо 2 яйця та цукор. Змішуємо все вінчиком до однорідності. Додаємо борошно та ванілін і ще раз перемішуємо. Вливаємо молоко, перемішуємо та відправляємо на плиту. Варимо крем до кипіння. Не забуваємо постійно помішувати. Як тільки починають з’являтися бульбашки проварюємо ще на маленькому вогню 3-5 хвилин. Знімаємо крем та залишаємо охолонути. В ледь теплий крем додаємо вершкове масло кімнатної температури.

Рецепт приготування еклерів із заварним кремом
Рецепт приготування еклерів із заварним кремом

Перекладаємо крем в кондитерський мішок. Наповнюємо еклери кремом. Смачного.

Схожі статті

В чому секрет бадьорості Насті Каменських? Цю смакоту вона готує на сніданок – 5 хвилин на заміс і в духовку

Відома українська співачка Настя Каменських розсекретила власний рецепт поживного та нереально смачного шоколадного кексу. Таким смаколиком зірка тішить себе на сніданок.

На Великдень те, що треба: рецепт домашньої ромової бабки – готується просто, а виглядає ефектно

Пропонуємо вам відкрити для себе секрет приготування усім відомого смаколика. Ромова баба неодмінно стане чудовим доповненням вашого святкового столу, а усі гості проситимуть рецепт.

Лимонне тістечко Тирамісу вдома: рецепт найніжнішого італійського десерту з новим смаком

Бажаєте потішити рідних чи гостей вашого столу незвичним смаколиком? Пропонуємо до вашої уваги рецепт лимонного тістечка Тирамісу, що чудово смакуватиме з чаєм та кавою.

Повітряний і корисний десерт із звичайнісіньких інгредієнтів – готуємо найніжніше суфле з простих продуктів

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний десерт, який готується з простої ряжанки та какао. На смак він виходить ніжним, легким та повітряним.

Шоколадна ковбаса: рецепт від шеф-кухаря. Жодних зайвих рухів, усе давно придумали за вас. Простий рецепт

Шоколадна ковбаса до чаю у сучасній інтерпретації від відомого шеф-кухаря. Усього пару допоміжних інгредієнтів та десерт заграє новими фарбами.

Додайте це в тісто – і вергуни вийдуть незрівнянними. Рецепт домашньої випічки на сметані за 25 хвилин

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування традиційних українських вергунів. Це прості в приготуванні солодощі, що не потребують багато часу та сил.