Деруни, які не темніють: що обов’язково треба додати до картопляного тіста, щоб деруни були, як в ресторані

Деруни можуть стати прекрасним повноцінним сніданком і не менш смачним перекусом серед робочого дня. Однак, дану страву можна довести до повного ідеалу.

Звичайно, найголовніші якості хорошої страви — смак та аромат. Однак, немає меж для досягнення ідеалу. У ресторанах деруни не тільки неймовірно смачні, але й мають дуже естетичний вигляд.

Ні для кого не секрет, що в класичних домашніх дерунах картопля набуває сірого кольору. Втім, можна добитися набагато більших результатів, ознайомившись з деякими секретами приготування даної страви. Доведеться трошки довше побути на кухні, але різниця становить 1-2 хвилини, що насправді коштує витрачених сил та енергії.

Інгредієнти

  • Картопля – 3-4 штуки
  • Цибуля – 1 штука
  • Часник – за бажанням
  • Яйця курячі – 1 штука
  • Пшеничне борошно – 2 столових ложки
  • Спеції – за смаком
  • Соняшникова олія – для смаження

Рецепт приготування дерунів

Для початку картоплю необхідно почистити, добре вимити та натерти на тертушці. Звісно, чим смачніше сорт ви оберете для цієї страви, тим краще буде результат. Після цього картопля віджимається та відправляється у блендер. Додайте солі та перцю і все добре подрібніть до однорідної маси.

Рецепт приготування дерунів

Після цього до картопляної маси додайте куряче яйце та пшеничне борошно. Все добре перемішайте. Тим часом цибулю подрібніть і внесіть у тісто. Часник розчавити і також додати до маси.

Рецепт приготування дерунів

З отриманого тіста формуємо деруни та викладаємо їх на поверхню попередньо розігрітої сковороди з соняшниковою олією. Тепер обсмажуємо деруни з обох сторін до золотавості.

Рецепт приготування дерунів

Класичний рецепт можна доповнити, наприклад, грибами або шматочками бекону. Подавати гарячими або холодними, зі сметаною, соусами та будь-яким гарніром.

Схожі статті

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.

Горох не замочуємо і не додаємо соду: все набагато простіше і швидше – приготуйте і вийде справжня смакота

Часто господині відмовляються від приготування такого корисного та бюджетного продукту, як горох, суто через те, що він довго піддається термічній обробці.

3 до 1: як приготувати ідеальне тісто та фарш на пельмені. Рецепт без вагів, дуже легко запам’ятовується

Цей рецепт називається "3 до 1" і зараз ви зрозумієте, чому. Вам знадобиться будь-яка чашка чи склянка. Розмір не має значення. Також дізнаєтесь, як приготувати ідеальний фарш.

Скумбрія виходить смачнішою за лосося та сьомгу! Весь секрет у незвичайному маринаді – такої риби ви не їли

У цьому рецепті немає нічого зайвого. Смак риби виходить ідеальним та збалансованим. Вся справа в секретному маринаді, до складу якого входять звичайні прянощі.

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.