Неймовірна запіканка з картоплі та фаршу, що тане в роті: абсолютно всі закохуються в цей рецепт

Овочева запіканка — ідеальна альтернатива іншим стравами, адже містить у собі усе необхідне і подається, як повноцінна страва, яка не вимагає навіть гарніру. Як потішити свою сім'ю на вечерю, дізнайтеся в нашій статті.

Запіканка з картоплі та фаршу — це неймовірна ніжна, ситна страва, яка ідеально підходить не тільки на вечерю або перекус, а також часто ставиться на святковий стіл. Даний рецепт ідеальний тим, що він не потребує жодних доповнень, адже повноцінний сам по собі.

Ба більше, однієї порції, як правило вистачає для того, щоб насититися, отримати задоволення від їжі та запастися енергією. Але як правильно зробити цю страву, щоб вона вийшла ідеальною і потішила вас своєю вишуканістю?

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кілограм
  • Фарш свинячо-яловичий – 600 грамів
  • Сир твердий – 80 грамів
  • Цибуля зелена – 3-4 штуки
  • Сметана та вершки (за бажанням) – 1-2 столові ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія рослинна або вершкове – для змащування форми

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Для того, щоб приготувати ідеально запіканку перш за все необхідно приготувати фарш. Добре поперчить його та посоліть. За бажанням додайте часнику, адже він надасть пікантності.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Подрібніть цибулю і також внесіть її у фарш. Не забувайте, що саме цей інгредієнт робить його особливо соковитим та смачним.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Картоплю почистіть та натріть на тертушці. Після цього необхідно його віджати, щоб позбавитися зайвої вологи. Твердий сир необхідно натерти на тертушці. Змішайте його зі сметаною або вершками.

Рецепт приготування картопляної запіканки з фаршем

Беремо форму, змащуємо її рослинною олією і внизу викладаємо шар з картоплі. Зверху розподіляємо фарш.

І в кінці робимо шар з сиру з вершками. Після цього форму ставимо у попередню розігріту духовку на 180 градусів і випікаємо нашу страву півтори години. Смачного!

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.