Як смачно посмажити курку на сковороді: мʼясо за цим рецептом виходить неймовірно соковитим

Здається, що в обсмаженні курки немає нічого складного, але якщо ви хочете отримати дійсно крутий результат, доведеться познайомитися з деякими секретами.

Часто, для того щоб смачно нагодувати сім’ю, господині обирають ті рецепти других страв з курки, які дозволяють використовувати найпростіші продукти і не витрачати при цьому багато часу на стояння біля плити.

Відмінний варіант сімейної трапези – рецепти смаженої чи тушкованої на сковороді курки. Як правило, смажать стегенця, гомілки, крильця курки, які всього за кілька хвилин перетворюються на апетитну страву з рум’яною скоринкою. Особливо вмілі господині не бояться брати для смаження грудку і досягають відмінних результатів, зробивши це дієтичне м’ясо не сухим, а цілком соковитим та ароматним.

Обожнювана багатьма смажена курочка – страва, яка не набридне ніколи. Для її створення не потрібний особливий талант кулінара. Необхідно лише бажання смачно нагодувати коханих людей та акуратне дотримання докладного рецепту смаженої курки.

Тому вмінням приготувати таку смачну страву з дивовижною рум’яною скоринкою і напрочуд ніжним м’ясом під нею може похвалитися не тільки досвідчена кулінарка, а й звичайна господиня. І будь-який обід чи вечеря легко можуть стати святом.

Інгредієнти

  • Курячі стегна – 500 грамів
  • Гірчиця – 1 чайна ложка
  • Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка
  • Майонез – 2 столових ложки
  • Паприка – 1 чайна ложка
  • Сіль — 1 чайна ложка
  • Часник — 1 зубчик
  • Перець мелений — 1 чайна ложка
  • Сметана — 1 столова ложка
  • Вода — 70 мілілітрів
  • Рослинна олія — за смаком

Приготування смаженої курки

Рецепт запеченої курки
Рецепт смаженої курки

Щоб приготувати ідеальну курочку, необхідно скласти вимиті стегна у миску. Додати звичайно та діжонську гірчицю, паприку, сіль, мелений перець, рослинну олію, пасту з часника і все добре перемішати. Також додаємо майонез і знову перемішуємо. Залишаємо маринуватися курочку на годину. Для цього накриваємо миску харчовою плівкою.

Рецепт смаженої курочки

Сковороду розігріваємо та на її поверхні викладаємо курочку. Обсмажуємо м’ясо до золотої скоринки. Після цього сметану розводимо у теплій воді та заливаємо курку. Тушимо її приблизно 10 хвилин, після чого знімаємо з вогню.

Схожі статті

Рецепт легкого весняного салатика з 5 інгредієнтів, що є мало не в кожному домі: як ви раніше жили без нього

Весна - пора оновлення та легкості, тож варто надавати перевагу соковитим, смачним та корисним стравам. Пропонуємо до вашої уваги 2 варіанти простих в приготуванні салатів.

Додайте це в тісто – і пиріжки вийдуть м’які та еластичні. Рецепт пиріжків з сиром та кропом на кожен день

Спробуєте приготувати ці запашні пиріжки вперше і більше не зможете про них забути. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смажених пиріжків з сиром та кропом.

Потрібно лише кілька інгредієнтів: лінива, але дуже смачна вечеря з борошна та картоплі – так їдять італійці

Італійці знають як приготувати дійсно смачну та вишукану страву з компонентів, які є під рукою. Рецепт однієї з таких страв ми вам розповімо.

Зробіть це на самому початку – і перловка буде набагато смачнішою. Лайфхак, як готувати розсипчасту крупу

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування справді смачної перлової каші. З цією хитринкою діти проситимуть готувати перловку мало не щодня.

Це щось дуже смачне: куряча печінка по-берлінськи. Готувати швидко та просто – є секретний інгредієнт

Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов'язково запросіть друзів.

Велика “лінива” піца на заливному тісті – економ-варіант. Готується просто, а продукти доступні для кожного

Пропонуємо до вашої уваги швидку домашню піцу на заливному тісті. Це універсальний перекус, який можна готувати з будь-якою начинкою на ваш смак.