Грузинський салат із найбюджетніших продуктів: простий рецепт оригінальної та корисної страви після свят

Грузинська кухня вважається однією з найсмачніших кухонь світу, адже вражає різноманіттям смаків та вельми неочікуваних поєднань. Зокрема, це стосується і салатів.

Чанахі, харчо, лобіо, чахохбілі, соус ткемалі, хачапурі, курчата тютюну, мацоні, імеретинський сир. Одне лише це (звичайно ж, неповне) перерахування страв та продуктів натякає на те, що мова піде про грузинську кухню. Знамениті страви грузинського народу, шановані не лише місцевими жителями, але які завоювали любов гурманів всього світу, не можна сплутати, мабуть, ні з якими іншими.

Вживання в їжу м’яса різних сортів (яловичини, баранини, свинини, м’яса курей та індичок), трохи менше вживання риби характерні як для західної, так і для східної грузинської кухні. Широке застосування різних соусів робить страви, приготовані, начебто, з однакових продуктів, зовсім різними. І це ще одна особливість грузинської кухні, нарівні з неодмінним вживанням свіжих овочів, пряних трав і спецій.

Салат з пекінської капусти
Салат з овочів

У пошуках малокалорійних, але корисних для організму страв шанувальники різних дієт часто не приділяють належної уваги овочевим салатам, які своїм різноманіттям могли б стати улюбленою їжею не лише тих, хто хоче схуднути, але й тих, хто є шанувальником здорової їжі.

Салати з овочів мають кілька відчутних переваг. По-перше, їх дуже легко готувати. По-друге, їх дуже легко їсти будь-якої доби. По-третє, овочеві салати не лише урізноманітнять, а й прикрасять будь-який стіл. По-четверте, такі салати дуже корисні для організму. Давайте дізнаємося, як приготувати овочевий салат по-грузинськи.

Інгредієнти

  • Огірки – 5 штук
  • Помідори чері – 500 грамів
  • Червона цибуля – 1 штука
  • Кріп — пучок
  • Кінза – пучок
  • Перець чилі – пів штуки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Волоські горіхи – 70 грамів
  • Сметана – 4 столових ложки
  • Яблучний оцет – 2 столових ложки
  • Сіль – за смаком

Як приготувати салат

Для початку вимийте всі овочі. Огірки та помідори поріжте. Цибулі подрібніть на напівкільця. Усе додайте в миску. Кріп та кінзу подрібніть та внесіть до салату. Посоліть.

Рецепт приготування салату

Перець Чилі подрібніть. Часник перетворіть на пасту. Обсмажені горіхи подрібніть та перемішайте зі сметаною та оцетом. Внесіть у соус інші інгредієнти. Салат заправте та подавайте свіжим.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?