Найсмачніша яєчня по-арабськи: здивуйте рідних ароматною шакшукою і вони не захочуть іншого сніданку

Існує неймовірна кількість способів приготування курячих яєць на сніданок, однак шакшука по праву зайняла нішу найсмачніших страв у світовій кухні.

Безліч страв в кухні будь-якого народу по всьому світу не може обійтися без використання яєць. Закуски та салати, в яких варені курячі яйця відіграють далеко не останню роль, – чудовий початок будь-якого обіду. Омлети, яєчні, запіканки чудово підходять для сніданку, так само як і яйця, зварені круто або некруто (подані з гарніром або як самостійна страва).

Численні рецепти різноманітної випічки та десертів були б теж недоступні для нас, якби світ не знав такого чудового продукту, як звичні для всіх яйця. Багато рецептів найсмачніших тортів, тістечок, печива, пирогів також не обходяться без використання яєць цілком або якоїсь їх частини (окремо білка або жовтка). Без них навіть такий звичний для всіх соус, як майонез, був би зовсім не схожий на себе.

Шакшука – арабська страва з яєць, яку готують у спеціальному соусі з помідорів, цибулі та гострого перцю з додаванням різних приправ. Воно дуже популярне в Ізраїлі та Азербайджані, де його готують у різних варіаціях і подають на сніданок разом з пітою або хлібом.

Процес приготування шакшуки простий і не займе багато часу, а його гоструватий смак і ніжна консистенція припадуть до душі багатьом. Для класичного варіанту цієї страви використовують помідори, болгарський перець (краще червоний), часник, перець чилі, цибулю, яйця, спеції (куркума, зіра, паприка) та зелень (петрушка, кінза). З овочів та спецій варять соус, а коли він буде готовий – у ньому роблять поглиблення та розбивають туди яйця, приправляють сіллю-перцем та доводять до готовності. А можна приготувати інший варіант шакшуки – поживніший. До зазначених продуктів додають ковбасу, різні овочі, гриби чи м’ясний фарш. Подають таку страву у гарячому вигляді, попередньо посипавши подрібненою зеленню.

Інгредієнти

  • Помідори — 5 штук
  • Курячі яйця — 3 штуки
  • Болгарський перець — 2 штуки
  • Цибуля — 1 штука
  • Часник — 3 зубчики
  • Петрушка — пучок
  • Лавровий лист — 2 штуки
  • Томатна паста — 1 столова ложка
  • Паприка мелена — 1 столова ложка
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Чорний мелений перець — на смак
  • Сіль — на смак

Як приготувати яєчню по-арабськи

Як приготувати вдома шакшуку

Порізати болгарський перець на кубики, подрібнити часник та цибулю. Обсмажити на олії кілька хвилин, помішуючи. Покласти томатну пасту, лавровий лист, паприку, помідори.

Посипати перцем, сіллю. Довести до кипіння, готувати 10-15 хвилин. Додати цукор, перемішати.

Рецепт яєчні по-арабськи

Забрати лавровий лист, додати яйця. Накрити кришкою, варити до готовності. Подавати шакшуку із прянощами із подрібненою петрушкою.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.