Приготуйте це і забудьте про звичайні котлети: рецепт волинських мазуриків з фаршу, сиру і часнику

Навіть найулюбленіша страва може набриднути. Саме тому нерідко виникає бажання замінити звичні салати, супи та котлети чимось новим, та не менш смачним.

Певно важко уявити українське застілля без м’ясних страв. Вони ідеально пасують до будь-якого гарніру, а кількість їхніх варіацій просто вражає. Здебільшого господині та господарі готують котлети чи то на святковий стіл, чи просто у будні дні. Але іноді хочеться спробувати нову варіацію улюбленої страви. І тут варто приготувати волинські мазурики. Це м’ясні смаколики із сиром, які стануть чудовою альтернативою котлетам та розбавлять щоденний раціон.

Що нам потрібно для приготування

Перелік інгредієнтів:

  • Шістсот грамів індички
  • Одне куряче яйце
  • Двадцять п’ять мілілітрів молока
  • П’ятдесят грамів вершкового масла
  • П’ятдесят грамів твердого сиру
  • Сімдесят грамів сухарів для панірування
  • Сіль, перець та ваші улюблені спеції за смаком
  • Два зубчики часнику
  • Ваша улюблена зелень за смаком

Спосіб приготування

Для початку підготуємо фарш. Беремо м’ясо індички та нарізаємо його маленькими кубиками. Потім беремо м’ясорубку та пропускаємо наші шматочки через неї. Тепер беремо велику миску й викладаємо туди наш фарш, заливаємо молоко, яйце та ретельно перемішуємо.

Далі на дрібній тертці натираємо твердий сир і кидаємо його до інших інгредієнтів. Зараз потрібно додати вершкове масло, часник, сіль, перець та ваші улюблені спеції. Невеличкий нюанс: воно має бути кімнатної температури для того, щоб його було легше розмішати. Втім, не слід його гріти в мікрохвильовці, оскільки масло може перегрітись й стати рідким. А такий варіант може зіпсувати страву.

Після того, як ми ретельно вимішали масу, формуємо щось на кшталт ковбасок, які потім обвалюємо в панірувальних сухарях.

Формуємо мазурики
Формуємо мазурики

Ще один лайфхак: якщо ви зараз почнете їх обсмажувати, то є ймовірність, що мазурики розваляться. Саме тому залиште їх хвилин на 20-30 в холодильнику.

Обсмажуємо мазурики
Обсмажуємо мазурики

Фінальний етап — смаження. Розігріваємо сковорідку й викладаємо наші міні-ковбаски. Смажити їх потрібно доти, доки не з’явиться золота скоринка.

Вуаля! Мазурики готові. Смачного)

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.