Ніжний, немов хмаринка: як приготувати найсмачніший яблучний пиріг лише у декілька простих кроків?

Ідеальним доповненням до вечері може стати пиріг, однак у господинь не завжди є достатньо часу для приготування складних рецептів. Що ж в такому випадку можна спекти?

Кулінарні вироби з різних видів тіста з начинкою, які прийнято доводити до готовності в духовці, називають пирогами. Без них важко уявити багато обрядів, у тому числі весілля, новорічні святкування та поминки – для кожного з таких випадків готувався особливий пиріг.

Для приготування можна використовувати і бісквітне тісто, і дріжджове тісто, і листкове, і пісочне, і навіть заварне. Залежно від свого зовнішнього вигляду, пироги діляться на вироби закриті та відкриті. У закритих начинках поміщена між двома коржами, а у відкритому викладена поверх коржа.

Рецепти пирогів з фруктами – смачні, рум’яні та ароматні вони гарні у будь-яку пору року. Влітку, в період дозрівання яблук, сливи, груш, нарозхват йдуть пироги зі свіжими щойно зірваними з гілочок плодами саду. Взимку можна використовувати консервовані фрукти. А вже тропічні дари – апельсини, ківі чи банани – можуть бути начинкою фруктових пирогів цілий рік. Дріжджове, кефірне, листкове тісто на ваш вибір стане основою смачного десерту, який сподобається і вашим домашнім, і гостям.

Інгредієнти

  • Кефір — 200 мілілітрів
  • Цукор — 150 грамів
  • Борошно — 100 грамів
  • Манна крупа — 100 грамів
  • Олія рослинна — 100 мілілітрів
  • Яблука — 2 штуки
  • Розпушувач — 1 чайна ложка
  • Сіль — дрібка

Як приготувати смачний яблучний пиріг

Перемішати цукор з борошном та манною крупою, сіллю та розпушувачем. Влити олію та кефір.

Як приготувати смачний пиріг з яблуками

Масу перемішати. Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати часточками. Вилити до тіста, перемішати.

Як приготувати смачний яблучний пиріг

Прогріти сковороду на плиті, змастити олією. Вилити тісто з начинкою, нагрівання – середнє. Готувати 40 хвилин під кришкою.

Подавати можна в гарячому вигляді, або також дочекатися, поки він охолоне, розрізати та змазати смачним кремом, який зробить з цього пирога просто витвір мистецтва. Цукор можна замінити медом, або якщо ви на дієті цукрозамінником. Також не будуть зайвими горіхи, які нададуть пікантності страві. Сміливо додавайте корицю, ванільний цукор та інші інгредієнти.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.

Спробуєте вперше і більше не будете готувати по-іншому: тушкована капуста від шефа. З такою хоч на МастерШеф

Пропонуємо вам відкрити для себе рецепт нереально смачної тушкованої капусти, яку з легкістю приготує кожна господиня. Таку смакоту вся родина неодмінно проситиме готувати щодня.