Рецепт, підглянутий у дорогому ресторані: готуємо неймовірно ніжне куряче філе в картоплі за лічені хвилини

Існує неймовірна кількість способів приготування курячого філе, але скільки б ви не спробували смаколиків, експериментів ніколи не буває забагато.

М’ясо курки ідеально підходить для створення різноманітних обідніх страв. Різноманітна їжа з курки (цілої тушки, окремих її частин чи потрухів) підходить для тихої сімейної трапези, посиденьок із друзями, романтичної вечері або для подачі на стіл гостям, які зібралися для святкування Нового року.

Причому готувати такі страви можна для людей практично будь-якого віку та фізичної активності. Вони підійдуть для молоді та людей у ​​віці, для майбутніх мам та для малюків, коли вони починають своє знайомство із дорослою їжею. Цінують страви з курячого філе всі, хто намагається підтримувати свою вагу в певних межах. Не менш популярні вони і в атлетів за те, що саме курятина дає необхідну кількість білка, необхідного для росту м’язів.

Найдієтичніша частина курки – грудка. Це ніжне біле м’ясо відмінно підходить для різних дієт, неодмінно стає частиною харчування дітей. Однак не всім відомі деякі невеликі хитрощі рецептів приготування курячого філе в духовці, в яких воно було б соковитим і м’яким. Дуже легко пересушити курячі грудки, запікаючи їх. Маринування, додавання різних соусів, овочів, сиру допоможе вам приготувати з філе курочки різні повсякденні і святкові страви.

Інгредієнти

  • Картопля — 1 кілограм
  • Куряче філе — 400 грамів
  • Сир твердий — 200 грамів
  • Цибуля — 1 штука
  • Олія рослинна — 3 столових ложки
  • Перець чорний мелений — дрібка
  • Сіль — дрібка

Приготування філе

Куряче філе нарізати на пласкі шматки, відбити молотком на кухонній дошці. Поперчити на смак і обмазати з двох сторін майонезом.

Куряче філе у картоплі

Скласти відбивні один на одного. Майонез можна замінити на готову столову гірчицю. Нарізати велику цибулину півкільцями. Очистити та нарізати пластинками бульби картоплі.

Куряче філе 

Сковороду нагріти, змастити олією. Викласти половину картоплю у два шари, обидва шари посолити за смаком. Зверху – м’ясо, цибуля, тертий твердий або плавлений сир, він має повністю закрити продукти.

Куряче філе під картоплею

Полити майонезом середньої жирності. Пекти страву при температурі 230 градусів протягом години. Картопля по-королівськи повинна повністю пропікатися, це можна перевірити сірником.

Схожі статті

Що робити, якщо зварили забагато рису? На вечерю буде апетитна запіканка з фаршем: просто обожнюю цей рецепт

Апетитна страва з залишків заздалегідь приготованого рису. Це дуже просто та не займе багато часу, а домашні будуть вдячні за сімейну вечерю.

Смачнюща паста з авокадо: 3 варіанти. Корисно, швидко і секрет, як вибрати стиглий авокадо в магазині

Відкрийте для себе секрети приготування 3 видів ніжної намазки на хліб. Смачна та поживна паста з авокадо стане чудовим перекусом, коли часу на приготування повноцінної страви обмаль.

Звичайні буряки та огірки, але дуже смачно: цей салат прописався на нашому столі — готую по 2 рази на день

Зверніть свою увагу на простий рецепт до будь-якого столу, який складається зі звичайних буряків та солоних огірків. Він виходить дуже багатогранним та незвичайним.

Як приготувати грибні котлети: ароматна страва з печериць – ідеально підходять і до макаронів, і до гречки

Зазвичай, ми готуємо м'ясні котлети, які виходять не тільки дуже смачними, але й ситними. Зазвичай, овочеві котлети виходять дуже легкими, але грибні – це справжня фантастика.

Як прожити на мінімалку: 7 смачних гарячих страв із однієї курки. Можна навіть накрити святковий стіл

А ви знали, що з однієї курки можна приготувати сім повноцінних гарячих страв із повсякденного меню, а також накрити святковий стіл? Читайте далі у матеріалі. 

Найшвидший і найсмачніший перекус з лаваша: дуже схожий на рол, але гарячий. В офіс та на навчання

Сьогоднішній рецепт про перекус з лаваша, тому робитимемо смачну страву з того, що є в холодильнику. Відмінний варіант, щоб взяти з собою в офіс та навчання. Сподобається дітям та чоловікові.