Як приготувати оладки, щоб були смачніші за хачапурі: пишне та легке тісто з ніжною сирною начинкою

Хачапурі — безумовно одна з найулюбленіших страв публіки на усіх континентах. Ця грузинська випічка справедливо зайняла місце у серцях їдоків.

Грузинська, вірменська, аджарська, осетинська кухні ревно зберігають секрети приготування найсмачніших хачапурі. Причому кожен народ вважає, що саме їх варіант рецепту хачапурі з сиром найправильніший. Чудові смаколики можна готувати вдома, ґрунтуючись на одному з національних рецептів або додаючи щось своє. Тісто дріжджове або листкове відмінно підійде для хачапурі. Та й сир можна використовувати як імеретинський (класичний варіант), а й інший. Сулугуні, бринза чи фета стануть чудовою начинкою.

У всіх куточках Грузії будь-якого гостя неодмінно пригостять традиційними хачапурі. Ці ситні коржики, в які загорнута начинка, не схожі один на одного у різних областях країни. Але всі вони неймовірно смачні. Класичні рецепти хачапурі готуються із сиром. Їх обсмажують у маслі на сковороді або запікають у духовці. Все залежить від виду тіста, яке використовується як основа. Навіть якщо це чисто на оладки!

Інгредієнти

  • Сир — 200 грамів
  • Кефір — 150 мілілітрів
  • Курячі яйця — 2 штуки
  • Борошно — 3-4 стакани
  • Сіль — пів чайної ложки
  • Харчова сода — пів чайної ложки
  • Сир твердий — 150 грамів
    сода
  • Сметана — 2 столових ложки
  • Часник — 2 зубчики
  • Кріп — 1 пучок

Як приготувати оладки-хачапурі

Для приготування тіста розтерти сир із сирими яйцями, влити теплий кефір, харчову соду, сіль та пшеничне борошно. Замісити тісто, воно має вийти густим за консистенцією.

Як приготувати оладки, щоб були смачніші за хачапурі

Для начинки натерти твердий сир, додати подрібнений часник і зелень кропу, сметану, добре перемішати масу.

Розігріти сковороду з олією. Тісто викладати ложками, між оладками залишати відстань. З сирної начинки зліпити коржики і викласти на тісто. Обсмажити оладки з двох сторін до зарум’янювання.

Як приготувати оладки, щоб були смачніші за хачапурі

При подачі посипати страву рубаною петрушкою та зеленою цибулею. До начинки для гостроти можна додати дрібно нарізаний маринований огірок.

Не забувайте, що нвйураще вони смакують саме у гарячому вигляді, а також з додаванням соусів. Наприклад, елементарно з жирною сметаною.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.