Соковиті котлети з курячого філе і кабачка за лічені хвилин: смачна страва на перекус, обід та вечерю

У літній сезон до наших послуг є розкішні врожаї кабачків, які дозволяють нам експериментувати з рецептами, а також пробувати щось нове. А найголовніше, що це корисно та дієтично.

Для вечері добре підходять легкі страви, що містять мінімум калорій, але такі, що відрізняються гарним смаком та ароматом, та ще й на тарілці виглядають привабливо. Щоб догодити всім членам сім’ї (молодим, літнім, дітям, майбутнім мамам), чудово підійде меню вечері, складене на основі кабачків. Ці прості доступні овочі, відрізняючись власним нейтральним смаком, чудово поєднуються з різними продуктами.

Вони здатні чудово поєднуватися у стравах із різноманітними овочами, м’ясом чи фаршем, сирами, яйцями, спеціями. Щоб порадувати рідних, запропонуйте їм рум’яні оладки або млинці, соковиті котлети, апетитне овочеве рагу або яєчню зі шматочками кабачка. Для урочистої сімейної або романтичної вечері підійдуть фаршовані кабачки або кабачки, посмажені в клярі. А для простої вечері, яка тим не менш буде ситною та соковитою, пропонуємо спробувати зробити котлети з м’ясом та кабачками. Суміш тертих овочів та курячого фаршу дає ніжну консистенцію, яку оцінять любителі правильного та здорового харчування.

Інгредієнти

  • Курячий фарш — 200 грамів
  • Кабачок — 1 штука
  • Морква — 1 штука
  • Курячі яйця — 1 штука
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком

Приготування кабачкових котлет з мʼясом

Натерти велику моркву, кабачок цукіні та цибулю на великій тертці. Змішати овочеву масу з курячим фаршем, сирим яйцем або лише білком, спеціями до смаку. Змочити руки холодною водою та сформувати невеликі котлети круглої форми.

Смачні і соковиті котлети, як у ресторані

Запекти до золотистого кольору в духовці при температурі 180 градусів. Повинна утворитися золотиста скоринка. Час приготування ніжних курячо-овочевих котлет приблизно 20 – 30 хвилин, воно залежить від їхньої величини та товщини.

Як зробити котлети пишними

До страви можна приготувати будь-який гарнір, який використовується для курячих котлет. Прикрасити страву зеленню, чері або помідорами нарізаними, в зимовий час – домашніми соліннями і маринадами.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?