Таке навіть не покажуть у кулінарних шоу: рецепт найніжнішої курки у маринаді з чорної кави

Секрет ідеального на смак м'яса полягає у маринаді. Якщо правильно приготувати його, ви отримаєте неймовірно на смак вечерю, яку будете згадувати ще довго.

Щоб покращити смак і консистенцію деяких продуктів, які готуються для смаження чи запікання, використовують різні маринади. М’ясо може стати ніжнішим, риба щільніша, що дозволить їй не розсипатися при готуванні, цибуля втратить не надто приємний смак, а нейтральні кабачки, навпаки, придбають смак. Ось на які дива здатні соуси-маринади! Оцет, лимонний сік, гірчиця, суміш різних спецій, мед, рослинна олія, що входять до складу рецептів маринадів, допоможуть вам приготувати вишукану страву без особливих турбот.

Ніжне м’ясо курки не потребує додаткової обробки. Однак не варто ігнорувати можливість надати філе або стегенцям додатковий вишуканий смак. Щоб щоразу страва відрізнялася чимось особливим та привабливим для їдків, скористайтеся різноманітними рецептами маринаду для курки. Соєвий соус, лимонний сік, імбир, рослинна олія зі спеціями та запашними травами допоможуть реалізувати ідеї створення оригінального частування з курочки. Часу для маринування буде потрібно від однієї години до доби: все залежить від величини тушки або окремих її шматочків. Але ми вам пропонуємо спробувати незвичайний рецепт на каві.

Інгредієнти

  • Курка — 1 штука
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Часник — 2 зубчики
  • Фенхель — 1 чайна ложка
  • Орегано — 1 чайна ложка
  • За варена кава — 120 мілілітрів
  • Мед — 1 чайна ложка
  • Оливкова олія — 2 столових ложки
  • Цибуля ріпчаста — 1 штука

Як приготувати та замаринувати курку

Обов’язково помийте та обсушіть курку, яку будете готувати. Розріжте її вздовж та розберіть.Добре посоліть та поперчить м’ясо, перед тим як працювати з маринадом.

Рецепт курки з кавою

У мисці змішайте усі інгредієнти для маринаду. Покладіть у пакет для запікання усю курку та добре залити її отриманим маринадом. Поставте м’ясо на ніч у холодильник і наступного дня вже можете працювати з куркою. Поріжте картоплю або подбайте про інший гарнір до курки. Тим часом духовку розігріти до 180 градусів. Зав’яжіть пакет та проколіть його чотири рази, щоб з нього виходила пара.

Рецепт приготування курки по-єврейськи
Рецепт приготування курки

Готуйте до золотистої скоринки, а також не забувайте використовувати залишки маринаду, який послужить дуже приємним та ароматним соусом до м’яса.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.