Смакота під рум’яною скоринкою: здивуйте гостей неймовірно апетитною запіканкою з кабачками та томатами

Кабачки є чудовим додатком до раціону завдяки своїй харчовій цінності та корисним властивостям для організму. Тому пропонуємо приготувати смачну запіканку.

Кабачки — це низькокалорійний та живильний продукт, який володіє численними корисними властивостями для організму. Вони містять вітаміни А, С, Е, К, а також різноманітні мінерали, такі як магній, калій, залізо, цинк та інші, що сприяють підтриманню здоров’я. Кабачки містять магній, який може впливати на нервову систему та допомагати зменшити рівень стресу та тривожності. Завдяки вмісту вітаміну С та інших корисних речовин, кабачки можуть підтримувати імунітет та знижувати ризик захворювань.

Рецепт смачної запіканки з кабачками та помідорами
Рецепт смачної запіканки з кабачками та помідорами

Особливість запропонованої запіканки, у тому, що овочі запікаються під скоринкою з панірувальних сухарів. Страва виходить ароматною та рум’яною.

Інгредієнти

  • Рослинна олія 1-2 ч. ложки
  • Моцарела 150 г
  • Сушений часник 2 ч. ложки
  • Сушений базилік 1 ч. ложка
  • Орегано 1 ч. ложка
  • Сіль на смак
  • Молотий чорний перець на смак
  • Кабачки 2 штуки
  • Помідори 4-5 штук
  • Вершкове масло 2 ст. ложки
  • Панірувальні сухарі 100 г

Приготування запіканки

Розігрійте духовку до 190 °C. Змастіть олією не дуже велику форму для випічки.

Натріть сир та змішайте його з часником, травами, сіллю та перцем. Кабачки та помідори наріжте тонкими кружальцями. Розтопіть вершкове масло.

Рецепт запіканки з кабачками та помідорами
Рецепт запіканки з кабачками та помідорами

Викладіть половину кабачків у форму на один шар. Посипте чвертю сиру. Покрийте половиною помідорів та ще чвертю сиру. Повторіть шари. Змішайте панірувальні сухарі із розтопленим маслом. Посипте ними овочі.

Рецепт запіканки з кабачками та помідорами
Рецепт запіканки з кабачками та помідорами

Накрийте форму фольгою та поставте в духовку на 25 хвилин. Видаліть фольгу та готуйте запіканку ще приблизно 20 хвилин. Смачного.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?