Рецепт найсмачніших тушкованих баклажанів в сметанному соусі – лише свіжі продукти, як з городу Тіни Кароль

Баклажани в неймовірному сметанному соусі на смак нагадують приготовані страви з грибів, тому радимо скуштувати цю страву, яка стане ідеальним гарніром чи окремим пригощанням для гостей або вашої родини.

У літню днину пригощання з овочів, фруктів та ягід користуються шаленою популярністю, тому кожна господиня хоча б раз має спробувати приготувати щось цікаве саме з таких продуктів. Ми пропонуємо найпростіший рецепт для приготування тушкованих баклажанів з детальними поясненнями в діях на кухні.

Важливим етапом при виборі баклажанів – перевірити їхній сорт, адже є ті, які гірчать. В такому випадку їх потрібно нарізати кусочками та потримати у солі протягом 20 хвилин, а потім просто промити звичайною водою. Якщо ж баклажани не з гіркого сорту, то можна одразу розпочинати приготування.

Список інгредієнтів:

  • 3 баклажани;
  • 1 морква;
  • 2 цибулі;
  • 3 помідори;
  • 2 болгарських перців;
  • 150 г сметани;
  • 3 шт. часнику;
  • 7 ст. ложок олії;
  • сіль, спеції, перець мелений чорний до смаку;
  • зелень до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Помити баклажани, висушити та нарізати на великі шматочки. На розігріту пательню покласти нарізані баклажани та почати смажити їх, додавши трішки солі та чорний мелений перець. Готувати на сковорідці протягом 5 хвилин, а далі треба помістити в окрему тарілку.

    Рецепт найсмачніших тушкованих баклажанів в сметанному соусі
  2. Нарізаємо моркву великими шматками, цибулю півкільцями, а часник радимо подрібнити. Далі викладаємо все на сковорідку, в яку попередньо налили трішки олії та обсмажуємо протягом 3-5 хвилин до м’якості овочів. Після цього перекладаємо овочі до приготованих баклажанів.

    Рецепт найсмачніших тушкованих баклажанів в сметанному соусі
  3. Миємо болгарський перець, чистимо від насіння та нарізаємо його не надто дрібно. Так само миємо помідор, нарізаємо великими шматочками.
  4. На розігріту пательню з олією викласти нарізаний перець та помідори, обсмажити декілька хвилин та наприкінці додати солі, перцю та інших спецій за бажанням.

    Рецепт найсмачніших тушкованих баклажанів в сметанному соусі
  5. До приготованого перцю та помідорів перекладаємо раніше вже смажені овочі, все перемішуємо, додаємо сметану, знову все мішаємо та тушкуємо під закритою кришкою ще приблизно 5 хвилин.

    Найсмачніші тушковані баклажани в сметанному соусі

Страва готова, можна починати дегустацію. Смачного!

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.