Смачна намазка з огірків: неймовірний рецепт корисної закуски, яка багата на вітаміни і допомагає худнути

Овочеві намазки – дуже крутий і смачний спосіб нагодувати родину під час маленького перекусу. Але чи уявляли ви собі, що можна зробити її з огірків?

Найбільш літні овочі – це, безперечно, огірки. Свіжі хрусткі зелені огірочки просто незамінні в легких салатах і холодних супах, які чудово втамовують голод у спеку. У звичному поєднанні з помідорами, редисом, зеленою цибулею, перцем огірки є складовими простих у приготуванні страв. Але любителі всього незвичайного можуть скуштувати один із екзотичних рецептів, який можна знайти у кулінарній колекції.

Бутерброди та маленькі канапе з огірками, запечені огіркові човники, наповнені м’ясним фаршем. А може, це буде огірковий освіжаючий коктейль? Окрема глава кожної кулінарної книги будь-якої господині присвячена стравам із солоними, малосольними та маринованими огірками.

Звичайний огірок у поєднанні зі шматочком хліба може перетворитися на оригінальне ситне частування. Бутерброди зі свіжими або солоними огірками – чудовий початок дня, чудовий перекус на роботі, цікава закуска на фуршеті. Для втілення будь-якого рецепту бутерброду з огірком, немає необхідності закінчувати кулінарну академію. Потрібно лише вміти нарізати овочі та хліб, а також збирати бутерброди, доповнюючи огірки іншими продуктами: ковбасою, вареними яйцями, рибою чи м’ясом. Лише кілька хвилин – і ось уже можна подавати несподіваним гостям красиві, ситні багатошарові бутерброди зі свіжими огірками.

На шматочки хліба можна попередньо намазати вершкове масло, плавлений сирний сир, нанести майонез з краплею кетчупу, а зверху огіркову добавку прикрасити свіжою зеленню, посипати тертим сиром або ж створити з огірка намазку!

Інгредієнти

  • Огірки – 1 кілограм
  • Цибуля – 2 штуки
  • Морква – 2 штуки
  • Болгарський перець – 2 штуки
  • Помідори – 3 штуки
  • Томатна паста – 4 столові ложки
  • Часник – за смаком
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Цукор – 2 столових ложки
  • Оцет – 9% – 1 столова ложка

Як приготувати огіркову намазку

Підготуйте та почистіть усі овочі. Огірки натерти на крупній тертці. Шматочки моркви пропустити через мʼясорубку. Так само вчинити з помідором і перцем.

Рецепт огіркової намазки

До маси додати томатну пасту. Цибулю шинкуємо та обсмажуємо. Додаємо моркву. Далі додати огірки, і тушкуємо 25 хвилин до напівготовності.

Вносимо сіль, цукор, оцет. Все добре перемішати, кришкою не накривати. Тушкуємо 10 хвилин, до густоти.

Рецепт огіркової намазки

Якщо хочете надати гостроти ікрі на зиму, додаємо мелений перець і часник.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?