Це просто божественно: рецепт супер корисної кабачкової запіканки з рисом, яйцем та болгарським перцем

Рисова запіканка може бути доволі різною, але не змогла за тривалий час заробити собі позитивну репутацію. Втім, цей стереотип можна зруйнувати одразу, якщо приготувати її за правильним рецептом.

Різноманітність страв, які можна приготувати зі свіжих кабачків, включає безліч рецептів запіканки з кабачків. Легкі пісні або досить калорійні та поживні – ці запіканки чудово можуть урізноманітнити ваше меню в сезон дозрівання кабачків.

Щодня можна радувати родину новою до смаку стравою з кабачків, основним інгредієнтом якої будуть саме вони. Нарізані кружальцями або натерті на великій тертці кабачки запікають з різними овочами, м’ясом або куркою, рибою або сиром.

Примітно, що вони можуть стати не тільки смачним сніданком, але і фантастичною вечерею, яку можна доповнити хорошим напоєм та доброю компанією. Кабачки добре поєднуються не тільки зі звичайним тістом, але й з різноманітними крупами, м’ясом, молочними продуктами, а також стають доволі ефектними у поєднанні з різноманітними спеціями та травами.

Рецептів приготування такої смакоти існує безліч, а ми пропонуємо спробувати запекти кабачки з рисом та болгарським перцем, який зробить аромат страви просто незабутнім.

Інгредієнти

  • Кабачки (вагою приблизно 550-600 гр.) – 1 штука
  • Рис – 100 грамів
  • Морква – 1 штука
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • Болгарський перець – 0,5 штуки
  • Рослинна олія – 2 столових ложки
  • Курячі яйця – 3 штуки
  • Сметана –150 грамів
  • Твердий сир – 100 грамів
  • Сіль — за смаком

Приготування неймовірно запіканка з рисом та кабачками

Порізати кружальцями кабачки, порізати цибулину. Посипати спеціями, сіллю. Обережно перемішати. Також порізати болгарський перець та усе ретельно обсмажити на сковороді.

Рецепт картопляної запіканки
Рецепт овочевої запіканки

Натерти на тертушці твердий сир, перемішати з кабачками. Додати олію, готувати на маленькому вогні, поки не розчиниться сир, безперервно помішувати.

Підготувати форму, змастити олією. Збити яйця зі сметаною, додати до кабачків. Окремо від варити рис, дочекатися, поки він охолоне та перемішати з сумішшю. Викласти масу у форму.

Рецепт смачної запіканки
Рецепт смачної запіканки з кабачків 

Готувати кабачкову запіканку з до рум’яної скоринки, дотримуючись температури 180 градусів. Трохи охолодити.

Схожі статті

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.