Ковбасний човен за лічені хвилини: як приготувати незвичайний фарширований перець з ковбасою та сиром

У звичайному розумінні фарширований перець завжди містить у собі м'ясо. Однак, є маса інших варіантів начинки для даної страви, з якою вона стане ще смачнішою.

З перцю можна приготувати як холодні, так і гарячі страви. Салат, до якого додані шматочки ароматного різнокольорового болгарського перцю, не тільки смачний і дуже корисний, але й напрочуд ошатно виглядає. Перець, доданий в овочевий суп, зробить його дуже ароматним. А яка чудова страва може вийти, якщо перці наповнити м’ясним фаршем, або фаршем з м’яса та рису, або сумішшю овочів! Такі запечені в духовці перчики можуть стати чудовою основною стравою будь-якого обіду.

Рецепти фаршированих перців – нескладна в приготуванні і апетитна страва. Зручна тара – солодкі овочі, що добре підходять для заповнення різними начинками, ніби спеціально створені природою для кулінарних експериментів.

Фарш м’ясний або у поєднанні з рисом, фарш овочевий, сирний або з різних круп легко вміщується в кожну перчинку. Все це складається в відповідний посуд, заливається соусом або бульйоном і тушкується в духовці або мультиварці певний час. Все просто. І дуже смачно!

Інгредієнти

  • перець болгарський – 2 шт. (350 г);
  • ковбаса – 200 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • зелень свіжа (петрушка або кріп) – 20 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Як приготувати фарширований перець?

Кожен перець розрізати вздовж, залишити плодоніжку. Насіння видалити. Приготувати начинку із нарізаної ковбаси та натертого сиру.

Фарширований перець по-італійськи
Фарширований перець по-італійськи

Приправити сушеними травами або рубаною свіжою зеленню, сіллю, перцем.

Наповнити половинки перців, викласти на змащене рослинним маслом деко. Зверху вироби змастити майонезом чи соусом зі сметани, часнику, перцю, солі до смаку.

Час запікання – від сорока до п’ятдесяти хвилин. Майже готові перці посипати ще тертим сиром, допекти до готовності. Страву подати гарячим, прикрасити гілочками зелені.

Як приготувати фарширований перець у духовці
Як приготувати фарширований перець у духовці

Для красивого естетичного вигляду обирайте парті жовтого або червоного кольору. Зазвичай вони мають великий розмір, неймовірно солодкі та володіють приємним ароматом. Ковбасу можна замінити шинкою або сосисками.

Схожі статті

“На балькон!”: Ярославський поділився рецептом ідеального тіста на вареники — смачно, як у бабусі вдома

Відомий кулінар і суддя "МастерШеф" Володимир Ярославський чудово розуміється на високій кухні. Але також він пам'ятає про власне дитинство і смачні домашні рецепти, якими ділиться з шанувальниками.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.