Сусідка з Вірменії поділилася рецептом: закуска із червоного перцю. Їм зараз і заготовляю на зиму

Червоний солодкий перець – незамінний овоч у більшості страв. Щоб смачно його приготувати треба знати всього декілька основних секретів. Усі деталі в статті.

Червоний болгарський перець не просто так заслужив велику популярність в усьому світі, адже окрім своїх неймовірних смакових та харчових властивостей, він має неймовірний зовнішній вигляд, який надає певної естетичності будь-якій страві.

Рецепти заготовок з перцю на зиму популярні та улюблені багатьма, адже в них головним або одним із складових інгредієнтів є болгарський перець. Такий перець можна солити, маринувати в різних заливках. Можна використовувати його у складі різноманітних овочевих зимових салатів. Величезною популярністю користується лечо. І заготовити його на зиму можна по-різному, було б бажання. Для гарантованого збереження на зиму різних овочів, фруктів чи грибів використовується спосіб маринування.

Найпопулярнішим способом збереження болгарського перцю на зиму є маринування, адже воно дозволяє зберегти найяскравіші смакові властивості овочу, а також знешкодити усі мікроорганізми, які призводять до псування продукту. Додавання спецій робить таку заготівлю неймовірною на смак та аромат, а також ідеальною для приготування різноманітних страв і салатів.

Також не варто оминати і перець гіркий, який теж можна надовго зберегти, щоб використовувати його як гостру закуску.

Інгредієнти

  • перець солодкий болгарський – 3 кг
  • вода – 1 л
  • цукор – 1,5 склянки
  • оцет – 1,5 склянки
  • олія рослинна – 1 склянка
  • сіль – 2 ст.

Як приготувати смачний червоний перець

Як приготувати смачний перець на зиму

Перець підготувати: позбавити від плодоніжки, розрізати та почистити від насіння. Добре вимити. Нашинкувати соломкою.

Приготувати маринад з води, оцту, олії, цукру та солі. Нарізані овочі заливаємо розчином. Обовʼязково проварюємо протягом 5 хвилин.

У попередню підготовлені та стерилізовані банки розливаємо перець з розсолом та закриваємо. Після цього банки перевертаємо та накриваємо.

Як приготувати закуску з червоного перцю

У маринад можна поставити будь-які спеції, які вам до вподоби. Після того, як банки охолонуть їх можна перевернути та сховати у темне, сухе місце.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.