Запіканка з макаронів, яку точно закортить приготувати ще і ще: як швидко та просто нагодувати всю сімʼю

Запіканка з макаронів — це дуже незвичайна відповідь буденності, яка вносить дещо нове у сімейні вечері. Готується вона неймовірно просто та швидко.

Різні за формою та розміром, приправлені найрізноманітнішими соусами, макарони буквально підкорили світ. Багато є страв, які можна швидко приготувати з них. Наприклад, запіканка із макаронів.

Відварені макарони (або сирі – залежно від рецепту), з’єднані зі шматочками м’яса або фаршем, з куркою чи рибою, з грибами чи морепродуктами, і ось уже готова основа для майбутньої запіканки. Покладені шарами продукти заливаються сумішшю яєць та молока, зверху посипаються натертим сиром та запікаються у духовці. Пройде зовсім небагато часу, і у вас вийде чудова страва з гарною рум’яною сирною скоринкою. Від такої вечері не відмовляться ні дорослі, ні діти. Ще один варіант: додайте до макаронів сир, ягоди чи фрукти. І перед вами – десерт, який із захопленням буде з’їдений у будь-який час дня.

Скільки б людей не попросити поділитися своїм рецептом макаронів з фаршем у духовці, кожен мав би свій варіант. Хтось додає особливих спецій, багато хто купує з цією метою дуже соковитий фарш, одиниці готують приголомшливий соус. Макарони з фаршем і сиром у духовці — одне з найулюбленіших частувань багатьох родин. Додавати до макаронів можна не тільки м’ясо та сир, а й ще один популярний продукт.

Інгредієнти

  • Макарони – 250 г
  • Куряче філе – 300 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Помідори – 150 г
  • Сметана 20% – 150 г
  • Вода – 250 мл
  • Приправа для курки – 1 ст.
  • Сіль – 10 г

Як приготувати смачну запіканку з макарон

Для початку вимити куряче філе, порізати його на маленькі шматочки. Підготувати протвень та змастити його маслом. Висипати сухі макарони, а поверх розмістити м’ясо.

Як приготувати смачну макаронна запіканку

Нарізати помідори та викласти їх зверху на філе. Сметану розвести водою та посолити. Вилити у форму для запікання.

Як приготувати запіканку з макаронів

Після цього необхідно натерти сир на тертушці, та посипати нашу запіканку. Чим ароматнішим буде сир, тим краще для страви. Загортаємо її у фольгу та ставимо на 30 хвилин у духовку випікатися при 180 градусів. Потім фольгу знімаємо та печемо ще 15-20 хвилин. Подавати у гарячому вигляді. Можна присипати зеленню та горіхами.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.