Готується дуже просто та приваблює своєю подачею: рецепт приготування запеченої в духовці скумбрії

Страва незвичайна і приваблює своєю подачею. Готується дуже просто і на столі точно не залишиться непоміченою. Виходить дуже смачною та ароматною.

Цей дивовижний образ кулінарного мистецтва розкривається в нотах спецій, які додають аромату і тонкої вишуканості страві. Відчуйте, як скумбрія розкриває свій унікальний смак, занурюючи Вас у світ неповторного смакового задоволення.

Інгредієнти

  • Скумбрія свіжоморожена – 2 штуки
  • Олія рослинна – 2 столові ложки
  • Коріандр мелений – 1 чайні ложки
  • Паприка солодка мелена – 1 столова ложка
  • Сіль – 1/4 столової ложки
  • Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки

Рецепт приготування

Спочатку свіжоморожену скумбрію необхідно розморозити. Очищуємо рибу від нутрощів, промиваємо та видаляємо спинний плавник. Повністю шкіру на хребті не розрізаємо, вона має залишитися цілою. Також вирізаємо плавці на череві. Обережно руками відділяємо хребет та відрізаємо хвіст. Видаляємо плавці, що залишилися. Також, виймаємо пінцетом чи руками кістки, що залишилися.

Простий рецепт приготування запеченої в духовці скумбрії
Простий рецепт приготування запеченої скумбрії

Ріжемо скумбрію. На кожній половинці філе робимо розрізи з інтервалом кожні 2 сантиметри, не дорізаючи до середини. Противень змащуємо олією. Викладаємо рибу шкіркою догори. Кожен шматочок скумбрії повертаємо на бік.

Простий рецепт приготування запеченої в духовці скумбрії
Простий рецепт приготування запеченої скумбрії

Готуємо маринад. В ємності змішуємо паприку, сіль, коріандр та чорний перець. Наливаємо рослинну олію. Все гарно перемішуємо. Змащуємо рибу маринадом. Ставимо деко до духовки розігрітої до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин. Не забудьте перевірити готовність скумбрії за допомогою вилки або ножа. Обережно перекладаємо готову рибу на тарілку. Правильно приготоване м’ясо буде соковитим і легко розламуватися на кусочки. Можна прикрасити страву лимоном. Смачного.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?