Їх розберуть прямо зі сковорідки: рецепт “м’ясних пальчиків” із курячого філе з сиром для всієї родини

Філе курки - це ніжна частина м'яса птиці, яка містить мало жирів і добре засвоюється організмом. З цієї частини курки можна зробити неймовірну страву, про яку ваші гості ніколи не забудуть.

Щодо історії страви, то точних відомостей про походження пальчиків з філе курки немає. Проте такі страви схожого формату були популярні серед французької та європейської аристократії за часів короля Людовіка XIV.

Вони є чудовим джерелом білка, який є важливим будівельним матеріалом для організму. Крім того, вони містять вітаміни групи В, вітаміни А, С, D та E, а також мінерали, такі як залізо, цинк та селен.

Користь медальйонів з філе курки полягає в наступному:

  • Білок, що міститься у філе курки, допомагає відновити м’язи та тканини, а також сприяє відчуттю ситості.
  • Медальйони з філе курки є відмінним джерелом енергії завдяки вмісту в них невеликої кількості жирів.
  • Філе курки багате на вітамін В3, який покращує роботу нервової системи та обмін речовин.
  • Наявність вітаміну А та вітаміну С підвищує імунітет та захищає організм від шкідливих впливів вільних радикалів.

Однак, слід пам’ятати, що шкода філе курки може виникнути при неправильній термічній обробці або при додаванні великої кількості консервантів і спецій. Крім того, курка може містити антибіотики та гормони росту, якщо не була вирощена у правильних умовах.

Інгредієнти

  • Філе – 500 г
  • Сир – 50 г
  • Кріп свіжий – 15 г
  • Сіль кухонна – за смаком
  • Суміш перців (мелена) – за смаком
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 100 г
  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Олія – ​​для смаження

Як приготувати пальчики

Мʼясо нарізаємо. М’якоть необхідно добре відбити. Для зручності пласти м’яса покриємо харчовою плівкою. Внутрішню частину відбивної приправляємо сіллю та перцем. Подібним чином діємо з усіма шматками.

Рецепт м’ясних пальчикiв

Приготуємо начинку для пальчиків. Сир потрім на тертці. Кріп подрібнити ножем. Сир та кріп змішаємо між собою. Я це роблю руками. Начинка виходить повітряною.

Викладаємо столову ложку начинки у нижній край майбутнього пальчика. Скручуємо мʼясо у формі рулетика. Щоб начинка не витікала, м’ясні краї злегка заправляються всередину – аналогічно формуванню голубців чи фаршированих млинців.

Збиваємо із сіллю куряче яйце. Занурюємо заготовки. Прокручуємо, розподіляючи яєчний соус по всій поверхні. Обвалюємо пальчики в сухарях із борошном. Борошно з панірувальними сухарями змішуємо у пропорції 1:1.

Як приготувати смачні м’ясні пальчики

Добре розігріваємо сковорідку. Додаємо олію. Викладаємо пальчики на невеликій відстані один від одного. Обсмажуємо до готовності та викладаємо на стіл.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?