Лінивий пиріг із ніжним сиром без зайвих проблем – ця випічка стане найулюбленішою у вашій родині

Пиріг з лавашу з сиром - це страва, яка спочатку з'явилася в вірменській кухні. Вона складається з лаваша,, і всередині його зазвичай знаходиться суміш різних видів твердих сирів.

Історія цієї страви сягає корінням в давнину, коли лаваш був одним з основних хлібобулочних виробів на Кавказі. Використання його як основа для пирога з сиром було відмінним способом збереження лаваша, який підходив для приготування їжі в умовах відсутності інших доступних інгредієнтів.

Пиріг із лавашу з сиром є досить популярною стравою і в інших країнах Кавказького регіону, таких як Грузія та Азербайджан. Він також отримав визнання та популярність в інших країнах, включаючи Україну та Туреччину.

Користь та шкода пирога з лавашу із сиром залежить від індивідуальних характеристик людини та вибору інгредієнтів. В цілому, цей пиріг містить білки, жири, вуглеводи та кальцій із сиру, а також клітковину з лаваша. Однак, варто бути обережним із споживанням через високий вміст калорій та насичених жирів.

До складу пирога входять такі вітаміни та корисні речовини, як вітамін A, вітамін B12, кальцій, фосфор, магній, цинк та інші.

Пиріг з лаваша з сиром може бути поданий як самостійна страва або як закуска. Він часто доповнюється свіжими овочами та зеленню.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 4 шт
  • Лаваш – 3 шт
  • Сулугуні – 500 г
  • Сир напівжирний –150 г
  • Сир Фета – 150 г
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 100 г
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачний пиріг

Для приготування начинки змішаємо сир фету, сир та натертий сулугуні. Додамо до сиру 2 яйця, дрібно порубаний кріп, перемішаємо і готова начинка.

Як приготувати сирний пиріг з лаваша

Викладаємо на лаваш підготовлену начинку та загортаємо його в рулет. Також формуємо ще 2 рулети і викладаємо у вигляді равлика у форму для запікання, застелену пергаментом.

Як приготувати сирний пиріг з лаваша

Підготуємо заливку для пирога, змішаємо сметану, 2 яйця та молоко, трохи посолимо.

Швидкий пиріг з лаваша

Заливаємо рулети підготовленим соусом і ставимо в розігріту духовку, випікаємо за 180 градусів 40-45 хвилин. Подавати такий пиріг краще в теплому вигляді, тому що начинка при цьому буде соковитішою і смачнішою.

Схожі статті

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?

Модний салат “Ширазі”: весняна новинка, що освіжає. І чому я раніше не знала про цю салатну смакоту?

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування смачного та яскравого салату "Ширазі", що неодмінно стане родзинкою вашого весняного столу. "Ширазі" стане ідеальною закускою до м'яса.