Картопляні зрази з незвичайною начинкою для перекусу: готуються елементарно, а виходять ситними

Пісні зрази можна приготувати з різними начинками. У нашому рецепті ми пропонуємо приготувати зрази з грибами. Зрази будуть пісні, оскільки ми готуватимемо без яєць.

Зрази стануть чудовою закускою до чаю. Або ситною вечерею або звичайним перекушуванням для дітей, коли хочеться “чого-небудь смачненького”. Варто підкреслити, що картопля відварена у воді міститиме більше рідини, а значить буде потрібно більше борошна. – відваріть картоплю в мундирах, тоді рідини буде менше і знадобиться менше борошна.

Перед тим як ліпити змастіть руки невеликою кількістю олії. Так картопляне тісто не прилипатиме до рук і зрази вийдуть рівні та красиві. Вироби випікаєте без кришки, так ви зменшите шанси, що вони будуть розвалюватися при перевертанні і вийде апетитніша золотиста скоринка.

Інгредієнти

  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт
  • Борошно пшеничне – 7 ст.
  • Печериці – 500 г
  • Лавровий лист – 3 шт
  • Олія рослинна – 50 г
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати смачні зрази

Ставимо відварюватись картоплю. Відварюємо з цілою цибулею і крупно порізаною морквою. Додамо також кілька лаврових листочків, щоб надати картоплі, а значить і тісту особливий оригінальний смак.

Картопляні зрази, яких ви не куштували: класичний рецепт страви
Картопляні зрази, яких ви не куштували. Класичний рецепт страви

Підсолити. Поки картопля вариться, приготуємо начинку.
Дві цибулини наріжемо дрібно і відправимо обсмажуватися на олії. Поки цибуля обсмажується, дрібно наріжемо гриби і закинемо туди. Все це трохи підсолити, обсмажувати будемо до золотистого кольору цибулі і поки перестане випаровуватися рідина з грибів.

Картопляні зрази з м'ясом рецепт
Картопляні зрази з грибами рецепт

Коли картопля готова, витягаємо цибулину, зливаємо воду і подрібнюємо картоплю разом з морквою. Подрібнити можна товкачем або блендером.

І тісто, і начинка готові! Переходимо до ліплення зраз. Для цього робимо невеликі коржики, в середину укладаємо начинку і заліплюємо як пиріжки.

Обсмажуємо зрази з кожного боку до золотистої скоринки. Обсмажуємо також на невеликій кількості рослинної олії, щоб зрази не вийшли занадто жирні.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?