Кращі за традиційні котлети: готуємо смачні гречаники з мʼясним фаршем – смакуватимуть до будь-якого страви

Гречаники стали дуже популярними в українській кухні, оскільки вони ситні, смачні та легкі в приготуванні. Якщо ви обожнюєте котлети, тоді й ця страва вам теж прийдеться до смаку.

Вам набридло готувати котлети, однак ваша сім’я їх дуже полюбляє? Спробуйте дещо урізноманітнити цю страву та зробити гречаники. Ми ознайомимо вас з простим рецептом, який пояснить покроково, що треба робити, аби ваші рідні залишилися задоволеними від дегустації.

Готуємо смачні гречаники з мʼясним фаршем

Інгредієнти

  • Фарш зі свинини та яловичини – 500 г
  • Гречана каша – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Олія для смаження
  • Сіль, перець чорний мелений – на смак

Приготування

Для початку зваріть гречку. Потім почистьте цибулю, дрібно її наріжте та поставте смажитися на сковорідку з олією до прозоро-золотистого кольору.

Змішайте зварену гречану кашу, цибулю та готовий фарш. Вбиваємо яйця, а далі на свій смак солимо, перчимо та все добре перемішуємо.

Якщо ви часто робили котлети, тоді наступна дія для вас не буде проблемою. З отриманої маси робимо круглі форми, які нагадують котлетки, обваляємо їх в борошні та ставимо смажити на сковорідку.

Не забуваємо перевертати наші гречаники, аби вони однаково обсмажилися з обох боків. Також для ще більшого смаку можна страву запекти у духовці. Для цього полийте гречані котлети соусом, наприклад, грибним, томатним або додайте сметану. Далі поставте запікатися на 20 хвилин при температурі 160 градусів.

Готуємо смачні гречаники з мʼясним фаршем

Варто зазначити, що гречаники не потребують гарніру. З ними прекрасно смакує простий овочевий салат чи соуси. Всім смачного!

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.