Зберігайте рецепт, щоб потім готувати не раз: робимо найсмачнішу, хрустку та аромату картоплю по-селянськи

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Спробуйте зробити картоплю по-селянськи, яка потішить вас смаком, хрусткістю та ароматом. Такий рецепт страви стане вашим улюбленим.

Уявіть, як ви смакуєте всією родиною неймовірною картоплею, яку приготували своїми силами. Так, це один з найкращих варіантів для хорошої вечері або для зустрічі друзів. Можна обрати якийсь фільм та поставити її на пригощання. Всі близькі та гості вашого дому точно залишаться задоволеними.

Така картопля виходить м’яка всередині та має хрустку скоринку, отримати яку можна за допомогою різних приправ. Якщо додати до страви ще й часник – взагалі не зможете від неї відірватися. Також для вираженішого смаку та апетитного вигляду, при подачі радимо посипати її свіжою зеленню.

Картопля по-селянськи

Інгредієнти

  • Картопля – 2 кг
  • Кукурудзяний крохмаль – 3-4 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Чорний перець – 1 ч. л.
  • Сушений часник – 1,5 ч. л.
  • Солодка паприка – 2 ч. л.
  • Олія – 3 ст. л.

Приготування

Для початку добре миємо картоплю. Далі нарізаємо кожну на 4-6 скибочок.

Перекладаємо шматочки картоплі в миску та заливаємо кип’ятком. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо її на 20 хвилин.

Коли час спливе, тоді обсушуємо картоплю. Щоб це зробити швидше, використовуємо паперовий рушничок.

До неї всипаємо сіль, солодку паприку, чорний перець, сушений часник, крохмаль та вливаємо олію.

Картопля по-селянськи

Викладаємо картоплю на деко, яке попередньо застилаємо пергаментом. Ставимо випікати в духовку при 200 градусах на 30 хвилин. Подаємо з часниковим чи іншим улюбленим соусом, за бажанням посипаємо зеленню та смакуємо. Ось така проста та неймовірна картопля по-селянськи в результаті вийшла. Всім смачного!

Схожі статті

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.

Олена Мозгова розповіла, що можна зробити із залишків фаршу від перців: соковите і смачне, зверху хрустке

Продюсерка Олена Мозгова поділилася цікавою ідеєю застосування невеликої жменьки фаршу, яка залишилася після приготування фаршированого перцю.

Його куштували Пономарьов та Аксельрод: Мозгова розповіла та показала, яке м’ясо найкраще брати для шашликів

Олена Мозгова знає величезну кількість смачних рецептів та із задоволенням ділиться ними у своїх соціальних мережах. Сьогодні веганів попросимо відійти, бо ж зірка розповість, як готувати м'ясо!

Ектор Хіменес-Браво робить його самостійно: 4 найсмачніших домашніх майонези для салатів та інших страв

Вони дуже калорійні, дехто вважає їх шкідливими, але обійтися без майонезів не може майже ніхто. Навіть Ектор Хіменес-Браво! Але замість магазинних варіантів суддя "МастерШеф" обирає домашні рецепти.

Щось схоже на болоньєзе, але набагато простіше: Мозгова поділилася рецептом з баклажанів – всього потроху

Олена Мозгова, яка чудово готує та знає багато оригінальних рецептів, розповіла, як зробити баклажани, які нагадують італійську страву болоньєзе, але набагато простіше.

Краще солоного сала та будь-якої ковбаси: домашній сальтисон зі свинячої рульки та курячої грудки у пляшці

Ви більше ніколи не будете купувати сальтисон на ринку, коли дізнаєтеся цей простий домашній рецепт. Готується дуже легко та просто. Замінить сало та будь-яку дорогу ковбасу.