Стейки з цвітної капусти з грибами та сиром у духовці: рецепт корисного гарніру, який затьмарить всі інші

Доволі довгий час цвітна капуста взагалі не користувалася популярністю на пострадянському просторі через свої смакові властивості, але вся проблема полягала в тому, як її приготувати.

Досі у сім’ях доволі розповсюджена ситуація, коли діти не хочуть їсти цвітну капусту, а вона ж така корисна! Боротися з молодшими на цей рахунок майже немає сенсу, адже прийом їжі має приносити задоволення. Втім, правильним виходом із ситуації є смачна страва, яка буде містити в собі даний продукт.

Ми пропонуємо вам спробувати приготувати цвітну капусту з грибами та сиром, яка обов’язково сподобається абсолютно всім домашнім, і стане популярною їжею у вашому будинку. Готується вона дуже просту, адже випікається в духовці. Ніжний сир надасть приємних ноток, а гриби нададуть неймовірного аромату.

Головне — придбати якісні продукти, і тоді результат обов’язково буде вас тішити, і точно не розчарує. Якщо хочете отримати дуже насичений смак, можете взагалі придбати сир з пліснявою, який дасть неповторні враження від страви.

Інгредієнти

  • капуста цвітна – 1 качан
  • печериці – 150 г
  • сир твердий – 150 г
  • часник – 1 зубок
  • перець чорний мелений
  • паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • олія оливкова – 1 ст. л.
  • олія рослинна – 1 ст. л.
  • сіль

Як приготувати смачну цвітну капусту

Для початку необхідно добре помити цвітну капусту та нарізати її шматочками.

Як приготувати смачну цвітну капусту

Гриби також подрібнюємо, видавлюємо до них пресом часник і обсмажуємо на сковороді. В невеликій мисці змішайте оливкову олію, солодку паприку, перець і сіль. Перемішайте.

Як приготувати смачну цвітну капусту

На протвень, який ми попередньому змащуємо олією, викидаємо з капусти спеціях. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180.

Дістаньте капустяні стейки з духовки, викладіть на них гриби і посипте сиром, натертим на великій тертці. Знову покладіть до духовки та запікайте ще 10 хвилин до золотистого кольору.

Отриману страву викладаємо на тарілку та подаємо в гарячому вигляді, щоб сир приємно тягнувся. Прикрашаємо свіжою зеленню, спеціями та горіхами.

Схожі статті

Картопляні оладки – просто чудо-рецепт! Пишні, ніжні: у складі мало продуктів, а який багатий смак виходить!

Виявляється, що немає нічого простішого, аніж приготувати картопляні оладки. Зробити таку страву набагато легше, ніж звичайні стандартні оладки. Рецепт дуже простий!

Як приготувати квашену капусту, щоб була хрумка і соковита — додай 1 секретний інгредієнт і буде тобі щастя

Квашену капусту люблять у різних куточках світу. А особливо популярна вона саме в Україні. Але під час самостійного приготування не завжди вдається зробити її хрумкою. Як це виправити 1 інгредієнтом?

Салат “Дністер”: новий рецепт салату з білокачанної капусти! Дуже смачний, простий і дешевий – найкращий

Салат "Дністер" завжди був популярним і неспроста! Як приготувати найсмачніший салат з білокачанної капусти? Виходить дуже смачний, простий і дешевий.

Його можна назвати “Осіннє Олів’є”. Смачний салат на святковий стіл за 10 хвилин: вдале поєднання продуктів

Пропонуємо вам приготувати неймовірний салат та ситний салат, який дуже схожий на новорічний Олів'є. Він не поступається смаком, а готується навіть простіше.

Ця закуска стане “Хітом” на вашому столі! Рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою

Спробуйте рецепт найсмачніших баклажанів з часничком, перчиком і зеленушкою, який стане "Хітом" на вашому столі. Страва виходить дуже ароматною, а готується пару хвилин.

Рецепт м’ясної підливи до картопляного пюре, як у дитинстві з їдальні: кілька хвилин і мінімум інгредієнтів

Кожному іноді хочеться повернутися в дитинство та з'їсти щось смачненьке зі шкільних років. Або познайомити з цим своїх дітей. Наприклад, з м'ясною підливкою, яка робить будь-яке пюре смачнішим.