Ці котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва, від якої будуть в захваті всі гості

Якщо хочете потішити своїх рідних неймовірно відправимо, яка готується у декілька простих кроки, обов'язково рецептом приготування цих дивовижних котлет.

Котлети — це універсальна страва, яка завжди доречна. Неважливо, хочу тебе просто приготувати щось на перекус, або на вечерю, або ж мова йде про велике застілля, — усі ці варіанти ідеально вписуються.

У недосвідчених господинь приготування котлет зазвичай займає доволі багато часу. В інших випадках, це вже налагоджений процес, який не викликає жодних труднощів та перепон. І тим не менш, варто ознайомитися з цим рецептом, адже він суттєво відрізняється за смаком від того, що ви куштували раніше.

Окрім того, рецепт виходить доволі бюджетним, завжди смачний, і подобається всім гостям. Однак, варто зауважити, що ці котлети — надбання традиційної української кухні, і вони виходять, по-перше, доволі жирними, а по-друге, незвичними за смаком.

Тим не менш, вони варті того, щоб їх спробувати та пригостити ними усіх бажаючих.

Інгредієнти

  • 600 г жирової сітки
  • 300 г свинини
  • 1 кг яловичої печінки
  • 1 склянка гречаної крупи
  • 1 цибулина
  • чорний мелений перець
  • сіль

 Як приготувати смачні котлети

Для початку необхідно вимочити жирову сітку. Для цього заливаємо її холодною водою, промиваємо, після чого нарізаємо на квадрати.

Альтернатива м'ясним котлетам: картопляний смаколик з грибною начинкою
Рецепт приготування смачних традиційних українських котлет

Тим часом м’ясо та печінку необхідно вимити, добре почистити, після чого можна перекрутити на м’ясорубці. Цибулю подрібнюємо. Змішуємо фарш з цибулею, гречкою, сіллю та перцем. Усе добре перемішуємо, після чого викладаємо фарш наш маточки сітки. Загортаємо у бажану форму.

Викладаємо на деко. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 20 хвилин.

Рецепт смачних котлет
Рецепт смачних котлет

Втім, такі котлети можна сміливо приготувати і на пательні. Достатньо це зробити на повільному вогні. В результаті утворення великої кількості пару вийдуть неймовірні котлетки. Подавати у гарячому вигляді разом з різноманітними соусами, гарніром, а також завжди можна посипати сиром та зеленню.

Схожі статті

Переможниця “МастерШеф-12” показала свій базовий сніданок, заради якого варто прокидатися: їжа богів

Таку апетитну та незвичайну окрошку готують тільки суперкухарі з "МастерШеф". Переможниця кулінарного шоу Валерія Матрохіна поділилася ексклюзивним рецептом.

Що додати у воду під час варіння старої картоплі: буде як молода завдяки одному секретному інгредієнту

Ви будете вражені, коли спробуєте цей лайфхак для вашої картоплі: який секретний інгредієнт необхідно додати у воду під час варіння, щоб картопля була як молода?

Типу рис, але не рис: молода дружина Остапчука показала, чим годує чоловіка – фірмова страва Полтавської

Молода дружина Володимира Остапчука Катерина Полтавська осягає ази кулінарного мистецтва та приготувала коханому чоловікові страву з ресторанного меню.

Без м’яса, а такі смачні! Пісні голубці з рисом по-буковинськи – родина уплітає їх швидше, ніж класичні

Сьогодні ми розкриємо вам секрет приготування нереально смачних, пісних голубців за старовинним буковинським рецептом. Ця страва аніскілечки не поступається класичному варіанту з м'ясом.

Весняний вітамінний салат “Їм та худну”: мінімум простих інгредієнтів, але максимум смаку і користі. Рецепт

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування яскравого, соковитого та хрумкого салатика. Завдяки цій диво-страві ви будете відчувати насиченість та заряд енергії протягом дня.

Смачна вечеря всього за 15 хвилин. Паста з мʼясом у вершковому соусі: безпрограшний варіант для всієї родини

Італійська паста — легенда кулінарія в усьому світі, її подають навіть у найскромніших кафе, і вона заслуговує свою славу повністю. Але як же приготувати її дійсно смачно?