Приємний смак літньої дині порадує кожного взимку: рецепт варення з дині та лайму, яке вразить свіжістю

Варення з дині, не тільки смачна страва, але і джерело корисних речовин та приємний спосіб насолодитися смаком літа. Рекомендуємо законсервувати частинку літнього тепла.

Варення з дині – це смачна та освіжаюча делікатесна страва, яка відмінно підходить для літньої пори. Однією з основних переваг цього варення є його натуральний та природний смак. Диня, багата вітамінами, мікроелементами та антиоксидантами, додає страві особливий характерний аромат та ніжний смак.

 рецепт домашнього варення з динею та додаванням лайму
рецепт домашнього варення з динею та додаванням лайма

Варення з дині може бути корисним додатком до вашого харчування. Диня містить вітаміни А, С та В6, які підтримують здоров’я шкіри, очей та імунної системи. Вона має низьку кількість калорій, тому варення з нею може бути хорошим вибором для тих, хто слідкує за своєю вагою.

Приготування варення з дині вимагає дотримання кількох важливих правил. Перш за все, вибір дині: вона не повинна бути зеленою або перезрілою. Дуже стиглий плід м’який і в процесі приготування може розм’якнути. Також слід звернути увагу на матеріал посудини, для приготування краще використовувати алюмінієву ємність. Під час варіння важливо постійно помішувати масу, щоб уникнути пригорання.

Інгредієнти

  • диня 1 кг
  • тростинний цукор 150 г
  • білий цукор 500 г
  • ванільний цукор за смаком
  • лайм 1 штука
  • вода 500 мл

Приготування варення з дині та лайму

Очищуємо диню від насіння та шкірки. Нарізаємо кубиками.У воду додаємо тростинний цукор та доводимо до кипіння. Після додаємо диню до сиропу.

Рецепт варення з дині та лайму для консервації на зиму
Рецепт варення з дині та лайму для консервації на зиму

Після повторного закипання до каструлі додаємо білий цукор та варимо 20 хвилин. Потім додаємо ванільний цукор та лайм і варимо ще 5 хвилин.

Рецепт варення з дині та лайму для консервації на зиму
Рецепт варення з дині та лайму для консервації на зиму

Розливаємо в стерилізовані банки. Смачного.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.