Ви постійно будете хвалитися цим рецептом: закриваємо хрусткі огірочки на зиму з чорною смородиною

Хрусткі консервовані огірочки ніколи не вийдуть із моди. Їх подають у найбагатших домах, і шанують навіть там, де стіл може бути достатньо бідний.

Найлітніші овочі – це, безперечно, огірки. Свіжі хрусткі зелені огірочки просто незамінні в легких салатах і холодних супах, які чудово втамовують голод у спеку. У звичному поєднанні з помідорами, редисом, зеленою цибулею, перцем огірки є складовими простих у приготуванні страв. Бутерброди та маленькі канапе з огірками, запечені огіркові човники, наповнені м’ясним фаршем. А може, це буде огірковий освіжаючий коктейль? Окрема глава кожної кулінарної книги будь-якої господині присвячена стравам із солоними, малосольними та маринованими огірками.

Найпопулярніші рецепти заготовок з огірків на зиму – солоні або мариновані огірки в банках, квашені огірки в бочках, салати з огірками, різноманітність яких просто безмежна. І будь-який вид таких запасів завжди стає центром уваги, як самостійна страва, як чудова закуска до холодної горілки і як заправка різноманітних супів, які готуються в зимовий час. Численні рецепти допоможуть вам зберегти огірки надовго так, щоб вони радували своїм хрускотом та ароматом усю зиму.

Інгредієнти

  • Огірки – 600 грамів
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Листя смородини – 2 штуки
  • Листя вишні – 2 штуки
  • Парасольки кропу – 1 гілочка
  • Оцтова есенція 70% – 1 столова ложка
  • Сіль – 2 чайної ложки
  • Цукор – 2 чайної ложки
  • Гірчиця – 1 щіпка
  • Перець чорний горошком – 1 щіпка
  • Коріандр – 1 щіпка

Як приготувати смачні законсервовані огірки

Використовувати будь-які спеції – гірчиця, перець-горошок, коріандр, кріп, вишня, лавр, листя смородини.

Як приготувати смачну консервацію на зиму

Невеликі огірки промити, зрізати кінчик, замочити у холодній воді на 4 години. Стерилізувати банки.

Викласти спеції на дно банки. Огірки укласти вертикально, влити окріп на 2 хвилини.

Злити воду в каструлю, додати сіль, цукровий пісок та оцтову есенцію. Довести до кипіння маринад.

Залити огірки, закатати, перевернути. Накрити теплою ковдрою, залишити проти ночі. Коли огірки трохи постоять банки можна перевернути назад.

Неймовірні огірки на зиму

Зберігати заготовки у прохолодному темному місці. Куштувати консервацію можна вже через декілька місяців, але краще залишити цю смакоту на зиму. Вони неймовірно підходять не тільки до самостійних закусок, але і для створення салатів та соусів.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.