Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт смачного і корисного салату з капусти з яблуками на зиму

Приготування салату із капусти та яблук на зиму не забере у вас багато сил, грошей, а натомість подарує незабутній смак та набір корисних речовин.

Взимку кожна господиня намагається годувати своїх рідних корисними стравами, щоби підтримати здоров’я кожного домочадця. Величезну допомогу в цьому можуть надати заздалегідь, ще влітку і на початку осені, заготівлі. Овочі, законсервовані у вигляді різноманітних салатів, зберігають усі необхідні нам вітаміни та мінерали.

Рецепти салатів на зиму з огірками та капустою (білокочанною або кольоровою), з болгарським перцем і кабачками, з морквою, цибулею та баклажанами такі різноманітні, що вам неодмінно захочеться повторити багато з них, щоб узимку не залишитися без різних домашніх смаколиків.

Збереження на зиму різних овочів у вигляді салатів – турбота дбайливої ​​господині, що намагається різноманітно і корисно нагодувати сім’ю в зимовий час. Рецепти салатів з капусти на зиму цілком можуть заповнити нестачу вітамінів, особливо вітаміну C, в холодну пору року. Білокочанна або червонокачанна, цвітна капуста або брокколі у поєднанні з іншими овочами (огірками, цибулею, морквою, перцем) подарують море смаку, ставши чудовим супроводом будь-якого сімейного обіду.

Інгредієнти

  • Капуста – 5-6 кілограмів
  • Морква – 7 штук
  • Вода – 1.5 літрів
  • Сіль – 6 столових ложок
  • Цукор – 6 столових ложок
  • Яблука — 2 штуки

Як смачно приготувати салат з капусти на зиму

Білокачанну капусту, яблука та моркву нашинкувати, перемішати і перекласти в 10-літрове відро.
Залити розсолом із холодної кип’яченої води, солі.

Рецепт квашеної капусти в банках на зиму

Покласти гніт, накрити тканиною, залишити на три доби для зброджування, овочі періодично протикати дерев’яною паличкою або довгим ножем.

На третю добу всипати цукровий пісок. Якщо продукт планується довго зберігати, норму можна збільшити.

Рецепт квашеної капусти

Через дві доби капусту перекласти в чисті трилітрові банки та поставити в холодильник. З квашеної капусти в зимовий час можна робити салати з додаванням кислої журавлини та олії.

Також не забувайте, що найкращим поєднанням для капусти є гарячі страви з картоплі, м’яса та різноманітних гарнірів:

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.