Тепер будете готувати аджику на зиму тільки так: рецепт для довгого зберігання без холодильника

Аджика здається незамінним продуктом, який ми регулярно вживаємо взимку. Гостренька, з тонким ароматом, спеціями і корисними властивостями – відмовитися від неї важко.

Домашні заготівлі літніх та осінніх продуктів – справа, звичайно, клопітна. Але дуже цікаве, творче і, головне, неймовірно корисне. Різноманітні запаси, зроблені вчасно, за найкращими рецептами, із найякісніших продуктів, у рази відрізняються від подібних магазинних товарів за смаком, зовнішнім виглядом, різноманітністю варіантів.

Багато страв неможливо уявити без супроводу соусу. Ця рідка або густіша добавка до звичайнісіньких макаронів, круп, картоплі, м’яса або риби, салатів або десертів здатна змінити смак звичної страви. Правильно приготовлений соус здатний поліпшити частування, що не вдалося, приховавши його недоліки і підкресливши переваги. Навпаки, невдалий соус, приготований не за правилами, занапастить будь-яке кулінарне диво. Особливу нішу серед соусів займає аджика.

Класичний рецепт аджики спочатку прийшов у різні кухні світу з Абхазії. Сіль, перетерта з різними спеціями, прянощами, зеленню, гострим перцем, часником – основа, до якої національні кухні (грузинська, вірменська, українська) стали додавати овочеве та фруктове пюре (помідори, хрін, яблука). Гостра аджика відмінно підходить до м’ясних страв (курки, качки, свинини), використовується в супах або як добавка до овочів, що запікаються.

Інгредієнти

  • Помідори – 2 кг
  • Перець солодкий болгарський – 1 кг
  • Корінь хрону (свіжий) – 300 г
  • Перець гострий – 300 г
  • Часник – 300 г
  • Оцет 9% – 1 склянка
  • Сіль – 1 склянка

Як правильно приготувати аджику

Помідори вимити, зробити надрізи, залити окропом на 20 хвилин і зняти шкірку. Солодкий перець болгарський вимити, видалити насіннєві камери, розрізати на частини.

Аджика з помідорів та хрону

Перемолоти за допомогою блендера гострий та солодкий перець, томати. Хрін очистити та натерти на тертці.

Дрібно нарізати часник. Перекласти овочеву суміш у ємність, перемішати з хріном і часником, оцет та сіль – за смаком.

Аджика з помідорів та перцю

Зберігати заготовки в холодильнику у скляних баночках із кришкою. Бажано віднести їх у прохолодне темне місце, а після відкриття зберігати в холодильнику. Аджика прекрасно смакує не тільки до м’ясних страв, але також підходить для приготування соусів, наприклад, для макарон чи спагетті.

Схожі статті

Хрускіт почують навіть сусіди: правильний рецепт квашеної капусти + сприятливі дні для заквашування в лютому

Сьогодні ми поділимось з вами ідеальним рецептом квашеної капусти. Запевняємо, що вся родина буде задоволена смакотою. Такою капусткою не соромно пригостити знайомих!

Коли квасити капусту у січні 2024, щоб вона хрустіла і не підвела: сприятливі дні за місячним календарем

У цій статті ми розповімо вам про найсприятливіші дні січня, щоб ви могли спокійно планувати свої хатні справи, не вагаючись. Також розкриємо вам секрет найсмачнішої квашеної капусти

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що з ним робити: з’їсти чи викинути? Відповідь вас здивує

Солоні огірки — це не просто смачна закуска, яка вміщає в собі велику кількість вітамінів, а також кисломолочні бактерії, які позитивно впливають на здоров'я.

Найсмачніше варення з яблук, яке домашні їстимуть ложками: рецепт із точними пропорціями цукру і фруктів

Яблучне варення - це консервований продукт, виготовлений з яблук, з додаванням цукру. Воно має ніжну консистенцію, солодкий смак та приємний аромат яблук.

Цікавий рецепт на зиму: консервований виноград наче оливки, що стане чудовою закускою для святкового столу

Цікавий рецепт закуски на зиму. Обов'язково спробуйте, виноград виходить дуже смачним, пасуватиме до нарізок, канапе та стане прикрасою вашого столу.

Ароматне пряне запечене варення зі сливи з волоськими горіхами: буде чим взимку з чаєм поласувати

Варення виходить насичено рубінового кольору, дуже смачне і незрівнянно ароматне. А прянощі, що входять до його складу, надають варенню східних ноток.