Новий рецепт неймовірно смачної скумбрії за лічені хвилини: ідеальна закуска на новорічний стіл 2023

Новорічний стіл може бути неймовірно різноманітним, але для того, щоб отримати такий результат необхідно пропрацювати меню. Його частиною може стати смачна скумбрія.

Скумбрія вже багато років користується неймовірно хорошим попитом серед українців. Ця риба стала невід’ємною частиною, як щоденного раціону, так і святкового меню, яке майже не обходиться без її присутності. Втім, вкрай важливо знати як правильно її приготувати, адже за неправильної технології можна помітити, що риба дещо гірчить. І це пов’язано не тільки з жовчним міхуром, але із жиром.

Тому господині звертають увагу на рецепти приготування даної закуски, навіть якщо здається, що нічого складного в цьому немає. Так, скумбрія — бюджетна та смачна риба, але потребує вашої любові.

Інгредієнти

  • Скумбрія — 2 штуки
  • Лавровий лист — 5 штук
  • Сіль — 3 столових ложки
  • Цукор — 1 столова ложка
  • Коріандр — 1 столова ложка
  • Цибуля — 3 штуки
  • Перець горошком — 1 столова ложка
  • Оцет — 2 столових ложки
  • Рослинна олія — на смак

Рецепт приготування скумбрії

Для того, щоб замаринувати скумбрію і мати можливість поставити її на святковий стіл, як закуску, необхідно її засолити.

Для цього позбавляємо рибу спочатку нутрощів (обережно, щоб не пошкодити жовчний міхур), потім відрізаємо голову, зрізаємо плавники, хвіст. Нарізаємо рибу на шматки та зрізаємо найнижчу частину брюшка, де знаходиться жир.

Новий рецепт неймовірно смачної скумбрії

Викладаємо рибу у спеціальну миску, пересипаємо сіллю, коріандром та перцем. Залишаємо її на 12 годин або ж на добу. Після цього подрібнюємо цибулю, додаємо до неї цукор та оцет. Залишаємо на годину. За бажанням можна також додати кільця моркви.

Новий рецепт неймовірно смачної скумбрії

Дістаємо скумбрію, ретельно її промиваємо, додаємо декілька столових ложок олії і виливаємо маринад з цибулею. Таким чином риба має постояти декілька годин. Після цього її можна викладати на тарілку та прикрашати цибулею.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.