Ідеально підходить для шуби і рибної нарізки: оселедець домашнього посолу + маринована цибулька за 3 хвилини

Навіщо купувати слабосолоний голландський оселедець у супермаркеті, коли його можна легко приготувати вдома і набагато смачніше. Головне правильно вибрати рибу. Зараз ти дізнаєшся, як це робити.

Слабосолоний оселедець часто використовується в приготуванні святкових страв і є основним інгредієнтом у багатьох салатах. Проте вартість її в супермаркетах зараз, м’яко кажучи, завищена. Навіщо витрачати зайві гроші, коли можна легко приготувати її вдома і вийде вона набагато смачніша і не гірша за голландську. Найголовніше вибрати свіжу рибу та правильно розморозити її. Про те, як засолити оселедець дома, дізнаєтеся далі у матеріалі. А рецепт маринованої цибульки за 3 хвилини буде приємним бонусом.

Як приготувати в домашніх умовах слабосолоний оселедець?

Вам знадобиться свіжоморожений оселедець. Купити її можна у магазині чи на ринку. При покупці звертайте увагу на її очі, вони повинні бути ясними, а також на саму тушку – на ній не повинно бути ніяких “ржавих” плям.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини
Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини

Особливого значення має розморожування. Воно повинне бути дуже щадним. Не за кімнатної температури, як пишуть у багатьох рецептах, а в холодильнику на верхній полиці.

Засолювати оселедець можна у звичайній трилітровій банці, каструлі, а також у пластиковому контейнері або відрі.

Готуємо маринад

Для цього вам знадобиться:

  • 4 рибки
  • 1 л води
  • 2 ст. солі з невеликою гіркою
  • 1 ст. цукру
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 7 шт. запашного перцю
  • 1 лавровий лист

Ставимо каструлю із холодною водою на вогонь. Першою додаємо дві столові ложки солі з гіркою, туди столова ложка цукру + чорний перець горошком + запашний перець + лавровий лист. Доводимо до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини, вимикаємо вогонь і залишаємо остигати.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини
Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини

У цей час приступаємо до підготовки оселедця. У трилітрову банку викладаємо 4 тушки оселедця.

Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини
Рецепт оселедця домашнього посолу та маринованої цибулі за 3 хвилини

Заливаємо остиглим маринадом. Важливо, щоб риба була повністю покрита водою. Накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 3 дні.

Маринована цибуля до оселедця

Цей рецепт можна назвати універсальним, тому що цибуля, замаринована таким способом, можна використовувати, як у салатах, так і з морепродуктами, з м’ясом (шашликом), овочами на грилі і, звичайно ж, з оселедцем.

На 250 г цибулі використовуємо чайну ложку без гірки солі, цукру, але з гарною гіркою, 1,5 ст. ложки 6% оцту та неповну ст. ложку рослинна олія (можна з додатковим ароматом, наприклад з коріандром, а також оливкова).

Цибулю нарізаємо кільцям. додаємо сіль та цукор. Коли він стане блискучим ( виділятиме свій сік), то додати оцет і олію. Води у цьому способі не використовується.

Схожі статті

Ексклюзивний рецепт від Тіни Кароль: смачна сирна паска на Великдень – з такою впорається кожна господиня

Великдень вже на носі, тож для цієї світлої події варто заздалегідь підготувати рецепти різноманітних смаколиків. Пропонуємо до вашої уваги секрет приготування сирної паски за рецептом Тіни Кароль.

Секрет від зірки: великодня паска без дріжджів за рецептом Ольги Сумської – ідеальна святкова випічка

Великдень наближається, тож настав час приберегти для себе кілька нових рецептиків. Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування Великодніх пасок за рецептом Ольги Сумської.

Великодні паски за рецептом від Олі Полякової: артистка розкрила секрет ідеальної святкової випічки

Сьогодні ми розповімо вам про фірмовий рецепт приготування Великодніх пасок від Олі Полякової. Кожна господиня буде вражена результатом, святкова випічка виходить пухкою та ніжною.

Готую цей простий фруктовий тортик, коли гості завітали зненацька: для смаколика навіть міксер не потрібен

Ми поділимось з вами секретом приготування просто фруктового тортика, що неодмінно стане прикрасою будь-якого святкового столу. Це чудовий десерт нашвидкуруч, для якого навіть міксер не знадобиться.

За рецептом цього салату полюють всі господині: щоразу готую величезну миску – салат “Мілан”

Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати святковий салат "Мілан" та розкриємо секрет найкращого домашнього майонезу всього за 5 хвилин. За цими рецептами полюють всі досвідчені господині!

Крабовий салат по-новому. Лінивий варіант виявився смачнішим за оригінал: готуйтеся дивувати ваших гостей

Мало не кожен святковий стіл прикрашає усім відомий крабовий салат. Сьогодні ми розповімо вам про весняний варіант приготування цієї страви, яка відкриває нові смаки та чудово освіжає.