Секрет ситної запіканки з баклажанів, яка готується швидко та просто, а смакує наче делікатес

Існує безліч рецептів того, як можна приготувати баклажани, але найсмачніша стара з цього овоча — запіканка. Як приготувати ситну вечерю, дізнайтеся в нашій статті.

Ситна запіканка з баклажанів фігурує у традиційних кухнях різних країн. Цей овоч неймовірно смакує не тільки у перших та других стравах, але і у випічці, і в якості закуски.

Більшість рецептів вимагають певних умінь та часу, чого у більшості господинь завжди бракує. Ми пропонуємо вам рецепт, який потребує мінімум вашого часу та сил, а його результат потішить всю сім’ю.

Секрет ситної запіканки з баклажанів

  • Баклажани — 2 штуки
  • Твердий сир — 200 грамів
  • Помідори — 6 штук
  • Часник — декілька зубчиків
  • Сіль
  • Базилік
  • Цибуля — 1 штука

Секрет ситної запіканки з баклажанів

Для початку необхідно почистити та помити цибулю. Нарізати її тонкими слайсами та залишити.

Секрет ситної запіканки з баклажанів

Після цього робимо тонкі надрізи на помідорах та заливаємо їх кип’ятком. Залишаємо овочі на 10 хвилин. За цей час шкірка почне легко злазити з овоча.

Секрет ситної запіканки з баклажанів

Чистимо наші помідори, та подрібнюємо їх. Також дрібно нарізаємо часник та базилік. Усе це відправляємо до попередньо розігрітої пательні. Тушимо до готовності.

Секрет ситної запіканки з баклажанів

Вимиті баклажани нарізаємо тонкими слайсами (кружечками), також залишаємо відпочити на 10-15 хвилин у воді, щоб зійшла уся гіркота. Після цього обжарюємо з двох сторін на пательні до золотавості. Твердий сир натираємо.

Секрет ситної запіканки з баклажанів

У форму для випікання наливаємо трохи соусу, розкладаємо слайст баклажану та посипаємо сиром. Повторюємо цей процес 3-4 рази, сформувавши запіканку зі слоїв і відправляємо в духовку. Страва готується 10-15 хвилин при температурі 180°. При бажанні можна зверху натерти сиру побільше задля красивого вигляду.

Секрет ситної запіканки з баклажанів

Також можна прикрасити запіканку свіжим листям базиліку, обжареними грибами або тоненько нарізаними помідорами.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.