Неймовірно смачний манник на кефірі: який секретний інгредієнт зробить пиріг вологим та ніжним

Інколи, коли до чаю хочеться чогось солодкого і не надто важкого, на допомогу приходять старі добрі рецепти пирогів, які швидко готуються і не потребують дорогих інгредієнтів.

Звичайнийманник — універсальний пиріг, який подобається абсолютно всім і не вимагає надзвичайних знань у кулінарії. Ба більше, даний десерт готується дуже швидко, не витрачає ні зайвого часу, ні зусиль, і завжди виходить дуже смачним.

Втім, як правильно його приготувати, щоб він перевершив усі ваші очікування? Ми розповімо вам ідеальний рецепт приготування даної страви, і ви постійно будете готувати його саме таким чином.

Інгредієнти

  • Кефір жирний — 250 мілілітрів
  • Манна крупа – 270 грамів
  • Гарбуз — 350 грамів
  • Цедра лимону — з 1 штуки
  • Яйця курячі — 2 штуки
  • Розпушувач — 2 чайні ложки
  • Цукор — 2 столових ложки

Рецепт приготування манника

Для початку необхідно натерти гарбуз на дрібні тертушці. Також натираємо цедру одного лимону і усе добре перемішуємо.

В окрему миску наливаємо теплий кефір, вносимо цукор, розпушувач, 2 курячих яйця. Усе добре збиваємо, поєднуємо з гарбузом і вносимо манну крупу. Масу необхідно залишити на півгодини, щоб манка встигла набрати вологи та набрякнути.

Неймовірно смачний манник на кефірі

Після цього беремо форму, змащуємо її олією або ж викладаємо пергаментом. Наше тісто виливаємо у форму. Духовку розігріваємо на 180 градусів і ставимо наш пиріг випікатися на 45 хвилин.

Неймовірно смачний манник на кефірі

Варто відмітити, що ви можете доповнювати даний рецепт за своїм смаком. Наприклад, у маннику неймовірно смакуватимуть родзинки та горіхи. Якщо ви на дієті, ви завжди можете замінити цукор на підсолоджувачі, і пиріг стане дієтичним. За бажанням його можна розрізати та змастити будь-яким кремом і тоді ваших членів родини не можна буде за вуха відірвати від цього десерту.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.