Надзвичайно смачна паска від учасника “МастерШеф” Влада Міцкевича і Полякової: пухка випічка без зайвих зусиль

До Великодня залишилось два дні, а це значить, що потрібно активно готувати смачні пасочки, щоб порадувати своїх близьких. Співачка Оля Полякова поділився простим рецептом великодньої випічки.

Перед святом Великодня у кожної господині та господаря безліч важливих справ. Однією із них є приготування пасочок. Втім, через те, що випічка доволі вибаглива річ, не кожному вдається досягти ідеальних пасок. І тут на допомогу приходить простий рецепт пухких пасочок від Олі Полякової, які зможе приготувати кожен.

Що потрібно для приготування

Для опари:

  • Сто мілілітрів молока
  • Сто грамів борошна
  • Якщо берете живі дріжджі, то потрібно сорок грамів, а якщо сухі — то сім з половиною

Для тіста:

  • Шість яєць (із них: шість жовтків та чотири білки)
  • Сто грамів цукру в жовтки
  • Сто грамів цукру в білки
  • Чотириста грамів борошна
  • Сто п’ятдесят грамів вершкового масла
  • Лимонна та апельсинова цедра
  • Ваніль
  • Дрібка солі
  • Родзинки

Для глазурі:

  • Двісті грамів згущеного молока
  • Сто п’ятдесят грамів цукрової пудри
  • Сто п’ятдесят грамів сухого молока

Спосіб приготування

Розпочнімо з приготування опари. Для цього в писку висипаємо дріжджі, заливаємо молоко та борошно. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і ставимо миску в тепле місце на 30-40 хвилин.

Поки опара підходить, приготуємо тісто. Беремо дві миски, і в одну із них виливаємо жовтки, а в іншу — білки. До жовтків додаємо сто грамів цукру, і так само до білків. Ретельно перемішуємо вміст обох мисок по-окремості, а потім змішуємо їх разом.

Тепер поступово вливаємо до нашої суміші опару, паралельно перемішуючи все. Після цього додаємо борошно, вершкове масло, ванілін, сіль та цедру цитрусів. І знов перемішуємо компоненти доти, доки не отримаємо однорідну масу.

Заздалегідь потрібно вимочити родзинки у воді або чорному ромі. Хайфхак від Олі Полякової: перед тим, як додати в тісто родзинки, їх потрібно обваляти в борошні. Таким чином, воно забере зайву вологу.

Як має виглядати тісто для паски
Як має виглядати тісто для паски

Після цієї процедури додаємо і тісто родзинки та рівномірно перемішуємо. Наступний крок — розподіляємо тісто по формам і залишаємо хвилин на 15 в теплому місці. Як тільки паски піднялись, ставимо їх в духовку на 10 хвилин при температурі 170-180º, потім 30хв при 160º.

А поки наші пасочки запікаються, приготуємо глазур. Для цього просто змішуємо згущене молоко, сухе молоко та цукрову пудру. Наносимо готову глазур на верхівку паски, поки вона не затверділа.

Як має виглядати глазур для паски
Як має виглядати глазур для паски

Вуаля, все готово! Смачного та безпечного Великодня вам!

Схожі статті

Готується швидко, а з’їдається ще швидше: ароматний маковий пиріг з хрусткою скоринкою – діти його обожнюють

Обов'язково спробуйте приготувати цей пиріг, і вам сподобається. Його із великим задоволенням спробують дорослі та малі, і з'їсть навіть свекруха.

Як приготувати вишукану паску: рецепт від львівської шеф-кондитерки – цей аромат зачарує всю вулицю

Неймовірна паска без дріжджів! Такої ви точно ще не бачили і не куштували! Готується паска із двох різних видів тіста, а в розрізі має просто приголомшливий вигляд!

Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Кокосове печиво “Наполеон” на кефірі: готується простіше, ніж торт, а на смак – набагато смачніше

Рецепт неймовірного печива, яке вам не тільки обов'язково сподобається, але й завжди буде по кишені. Обов'язково спробуйте приготувати його вдома!

Як приготувати справжній Панетоне без використання спеціального міксера? Найпростіший рецепт з існуючих

Набридли класичні паски на Великдень? Пропонуємо до вашої уваги чудову альтернативу для справжніх гурманів та любителів новинок - італійський кекс Панетоне, що підкорить ваші смакові рецептори.