Набагато смачніше, ніж запіканка: ніжний гарбузовий манник, який завжди виходить пишним і ніжним

Гарбуз можна або любити, або поки що не розкуштувати. Це дивовижний продукт - сонячний і корисний, але багатьом цей смак гарбуза якраз і не подобається.

З усіх, хто куштував цей гарбузовий манник, ніхто не визнав у ньому наявності гарбуза, тільки апельсин, якого там немає.

Повітряний манник з гарбузом – це десерт, що складається з ніжного повітряного тіста, з додаванням свіжого гарбуза. Страва отримала таку назву через особливу консистенцію тіста, яка після випічки стає дуже м’якою та ажурною.

Історія цієї страви сягає корінням в українську кухню. Воно було відомо ще в XIX столітті і кулінарні книги того часу згадують його як класичні ласощі. Повітряним манником можна насолодитися як у гарячому, так і холодному вигляді. Аромат свіжих яблук та ніжність тіста роблять цей десерт незамінним для чаювання чи солодкого перекушування.

Інгредієнти

  • Гарбуз – 200 г
  • Цукор – 1.5 склянка
  • Кефір – 250 мл
  • Крупа манна – 1.5 склянка
  • Розпушувач – 1.5 ч. л.
  • Лимон – 1 шт
  • Вода – 200 мл
  • Кокосова стружка – 3 ст.
  • Олія рослинна – 1 ч. л.

Як приготувати смачний гарбузовий манник

Увімкнути розігріватися духовку до 180 градусів. На момент, коли тісто буде готове, духовка вже повинна бути гарячою. Гарбуз вимити та очистити шкірку. Натерти гарбуз на дрібній тертці та віджати рукою, але не до сухої маси. М’якуші має вийти 2 склянки.

У мисці змішати половину цукру, манну крупу, розпушувач та цедру одного лимона, натерту на дрібній тертці.

Неймовірно смачний манник на кефірі

Влити кефір та додати м’якоть гарбуза. Швидко перемішати. Манка не повинна встигнути набрякнути, інакше пиріг вийде занадто щільним і не просочиться сиропом. Гарбуз повинен рівномірно розподілитися за тестом.

Форму для випікання змастити олією. Викласти тісто у підготовлену форму. Поставити до духовки приблизно на 40 хвилин. Пиріг особливо не рум’яниться, тому потрібно не пропустити момент готовності. Перевіряти найкраще зубочисткою. Бажано не пересушувати пиріг.

Неймовірно смачний манник на кефірі

Поки манник у духовці, видавити лимонний сік, процідити. Змішати воду, лимонний сік і цукор, що залишився, довести до кипіння і варити 3-4 хвилини, дати охолонути.

Як тільки пиріг буде готовий, залити його охолодженим сиропом і посипати кокосовою стружкою. Манник плаватиме в сиропі, але так і має бути. У міру остигання він вбере в себе весь сироп. Нарізати пиріг, що остигнув, на квадрати або ромби і перекласти на блюдо.

Гарбузово-лимонний манник виходить ніжним та соковитим. Подавати до чаю.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.