До кінця 2021 року пенсії українців перерахують в три етапи: кому саме очікувати на підвищення та на скільки

Українським пенсіонерам до кінця поточного 2021 року слід очікувати на підвищення пенсійних виплат, які пройдуть в три етапи.

На офіційному сайті Пенсійного фонду України можна побачити графік майбутнього перерахунку пенсій, перший з яких відбудеться зовсім скоро – вже 1 липня.

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для українців буде підвищена і мінімальна пенсія за віком, а також доплата за стаж понад норму. Крім того, в наступному місяці встановлять по 100 гривень доплати всім тим, хто в минулому році вийшов на пенсію і чиї виплати досі не індексувалися.

У четвертому кварталі (з 1 жовтня 2021-го) збільшаться пенсії чоловіків і жінок старше 75 років. Для них мінімальна пенсія складе 2500 гривень після підвищення виплат на 400 гривень.

Перерахунок пенсій пов'язаний зі збільшенням прожиткового мінімуму
Перерахунок пенсій пов’язаний зі збільшенням прожиткового мінімуму

В кінці року, а саме з 1 грудня 2021-го, після чергового збільшення прожиткового мінімуму знову піднімуть пенсію за віком, а також доплати за стаж понад норму.

Також варто відзначити, що в уряді знову точаться дискусії з приводу пенсійного віку українців. На цей раз для певних категорій громадян його хочуть знизити, але для більшості – підвищити.

Пенсіонери у подорожі
Щаслива безбідна старість

Так, жінки, які народили та виховали дитину до її шестирічного віку, мають право на зменшення пенсійного віку на 6 місяців. Застосовується таке зниження на кожну дитину, проте в загальному перерахунку піти матерям на пенсію раніше, ніж на три роки, не можна.

Одночасно з цим з січня 2023 року пенсійний вік щороку збільшуватиметься на один місяць. Таке збільшення триватиме 2 роки і закінчиться у січні 2035-го.

Схожі статті

“Вона мене повернула в цей світ”: хворий Узелков звернувся до коханої – колись була Боржемська, зараз інша

Відомий український боксер В'ячеслав Узелков готується до виписки з київської клініки, де переніс серйозну операцію на серці. Всі слова подяки лікарям, персоналу та загадковий коханій.

“Намагаюся не спілкуватися”: вагітна Джамала повідомила, що розірвала багаторічні стосунки і назвала причину

Знаменита українська співачка Джамала дала ексклюзивний коментар на рахунок своїх рідних з Криму, з якими вона намагається на даний момент не спілкуватися. В чому причина?

Чому всі так дивуються? Блогер розкрив неприємні деталі роману Сергія Танчинця з піарщицею “Без обмежень”

Лідер гурту "Без обмежень" Сергій Танчинця підігріває чутки про роман зі своєю піарщицею. А поки що всі дружно обговорюють, блогер Богдан Беспалов видав порцію неприємних подробиць.

Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка

Знаменита українська продюсерка Євгенія Яцута, як виявилося, має дочку від попередніх стосунків. У якому складі насправді проживає сім'я Святослава Вакарчука?

Замість Налчаджиоглу: Лілія Реус знову вирушила на відпочинок – стало відомо, хто склав їй компанію

Колишня дружина Мурата Налчаджиоглу українська візажистка Лілія Реус вирушила на відпочинок, де на неї чекали найближчі та рідні люди. Про турецького бізнесмена забула назавжди.

“Зі мною складно”: 46-річна Ірина Горова вперше після розлучення з Потапом розповіла, чи вільне її серце

Продюсерка Ірина Горова вирішила поділитись подробицями особистого життя та розповіла, чи перебуває наразі в стсоунках: що відомо про стан жінки?