Вчитель із Заліщиків Тернопольської області здобув премію у 250 тисяч гривень

Переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 став учитель історії та громадянського суспільства з міста Заліщики Тернопільської області Василь Дяків.

Переможець обігнав майже три тисячі конкурентів.

На урочистій церемонії вручення премії, яка цьогоріч у грошовому еквіваленті склала 250 тисяч гривень, Василь Дяків сказав, що його найбільша перевага у тому, що він завжди любив вчитися і продовжує це робити постійно.

Перемога вчителя провінційного містечка не була випадковою. У 2019 році Василь Дяків переміг у конкурсі «Учитель року» Міністерства освіти та науки України, має звання “Заслужений вчитель України. Педагог підготував шість десятків учнів до участі у обласних етапах конкурсів.

За визначенням переможця, вчитель Української національної школи повинен бути особистістю, патріотом і новатором.

Церемонія урочистого нагородження
Церемонія урочистого нагородження

Також Василь Дяків отримав можливість відвідати найбільшу світову освітню подію Global Education and Skills Forum 2021, а від організатора – громадської спілки «Освіторія», один рік безкоштовного навчання.

У номінації «Вибір серцем» відзначили львівського учителя української мови та літератури Олега Шведа, який впродовж тридцяти років працював з дітьми, що перебували на лікуванні у ОХМАТДИТі,та навчав їх по програмі.

Для довідки: Національна премія Global Teacher Prize Ukraine була започаткована у 2017 році як складова міжнародної премії Global Teacher Prize.

Як зазначила голова ГС «Освіторія» Зоя Литвин, премія була заснована для підняття престижності професії педагога.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.