Яке свято 11 квітня 2022: що можна і не можна робити на день Євстафія Сповідника – традиції, прикмети

Сьогодні день підходить для легкої роботи та гарної молитви. Саме час долучитися до духовного життя, а ще перевірити за прикметами, коли буде справжнє тепло.

11 квітня ми вшановуємо Євстафія Сповідника. Про святого насправді відомо мало. Він жив у часи, коли був поширений рух іконоборців і кожен християнин, вірний серцем Христові, боровся з ними мудрістю своєю. Та Сповіднику не пощастило. Лихі поганці схопили його та заслали у пустелю.

Яке свято 11 квітня 2022

Що можна і не можна робити 11 квітня?

Вважається, що сьогодні не можна робити консервацію та займатися приготуванням страв. Проте, дозволяється збиральництво. Особливо корисним буде березовий сік. Люди вірили, що саме 11 квітня він набуває цілющих здатностей. Давали перший ковток спочатку дітям, а потім літнім батькам.Та під час перебування у лісі, коли ідете збирати сік, не можна підходити до плакучої верби. Так, за повір’ям, душі померлих прокидаються на день Євстафія та гойдаються на цих деревах. Якщо їх потурбувати – нічні жахи будуть снитися до Великодня.

Вдома ж слід вранці, до 11 години, прочитати таку молитву:

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

 

Схожі статті