Дорофєєва, Астаф’єва та інші зірки взяли участь у флешмобі з тризубом до Дня Незалежності: розминають пальці

Новий флешмоб від Banda Agency за підтримки Мінкультури та інформаційної політики запустили до 31-ї річниці Незалежності України. Було заявлено, що цьогоріч свято "прозвучить гучно, як ніколи". Проте свято ще не настало, а гучний скандал, схоже, тільки розгорається.

Креативна агенція  Banda Agency спільно з Міністерством культури запустили флешмоб до Дня Незалежності із жестовим зображенням національного символу – Українського Тризуба. Оскільки в нелегкий для країни період не всі мають можливість відкрито висловлювати свою позицію, тож простий на перший погляд та невинний жест був спеціально придуманий, щоб об’єднати людей у прагненні до свободи та вільного життя.

За благим задумом, жест повинен був символізувати літеру Н і налаштовуватися в такому порядку: середній та вказівний палець з мізинцем – мають бути випрямлені, а безіменний та великий – зігнуті.

 “Це – Тризуб Незалежності. У ньому пульсує сила нашого Герба та живе дух Незалежності, бо жестовою мовою він означає букву Н”, — це слова з кепшену ідеї рекламної компанії.

Проте через зовсім короткий час Banda відкликала свій креатив.  Адже обурливі відгуки посипалися з шаленою силою. Люди не стримувалися у висловлюваннях та емоціях, а хтось взагалі підсумував, що це наруга над державним символом. Якби В’ячеслав Чорновіл побачив, якої наруги зазнав Тризуб, він би був, м’яко кажучи, був шокований. А коли копнули глибше, то й узагалі спливла досить делікатна деталь, адже цей жест має ще й інше значення. Фатальний збіг? Та вже пізно про це.

Флешмоб із тризубом встигли підтримати зірки

До скандальної акції встигли долучитися міністр культури Олександр Ткаченко, а також чимало українських зірок, серед яких Надя Дорофєєва, Джамала, Alyona Alyona, Lida Lee, Даша Астаф’єва, гурт KALUSH та репер OTOY.

Можливо, правду говорять, що не варто зазіхати на святе. Адже, як доводить життя, щось хороше з цього рідко коли виходить.

 

 

Схожі статті