Українські зірки-волонтери: Сергій Притула, Леся Нікітюк, Саша Педан та інші, хто тримає волонтерський фронт

Від початку повномасштабної війни в Україні, яку влаштувала росія, багатьом українським зіркам стало неможливо продовжувати свою творчу діяльність, тому, багато хто став волонтером. А хто саме, зможете дізнатися у статті.

Сергій Притула

Ведучий та політичний діяч Сергій Притула займається волонтерством ще з 2014 року, коли агресія росії почала знищувати Донбас. Сергій ніколи не стояв осторонь таких дій і спочатку своїми силами допомагав відомому полку “Азов” у Донецькій та Луганській областях, а також іншим підрозділам, які боролися за свободу регіонів.

А от коли агресія розрослась на всю територію країни, Притула організував власний волонтерський штаб і активно збирає кошти на необхідне озброєння для української армії. Найголовнішим здобутком його штабу став збір коштів розміром у 600 мільйонів гривень, які вдалося назбирати за кілька днів на Байрактари з Туреччини. Та на цьому Сергій не зупиняється і продовжує боротьбу.

Олександр Педан

Колега Притули також тимчасово не може займатися улюбленою справою і перекваліфікувався у волонтера. Саша також організовує збори коштів на необхідні речі. А також часто їздить на позиції військових та привозить їм гуманітарну допомогу, дізнається як проходять будні в армії, на самому фронті, в окопах та під обстрілами. Також викладає у школі самооборони, яка долучається до благодійності та збору коштів для ЗСУ.

Леся Нікітюк

Леся робить неймовірні речі, окрім того, що вона декілька місяців жила з переселенцями та допомагала їм облаштуватися, закуповувала продукти та всі необхідні речі. Ведуча ще й встигала збирати кошти на армію і відновити зйомки “Le Маршрутки”, щоб мати змогу показати, в якому стані українські міста після росії та поспілкуватися з героями, які нас захищають та допомагають вижити іншим.

Макс Чмерковський

Хореограф разом зі своїм батьком допомагає рідній Україні з США і навіть організував власний благодійний фонд під назвою “Baranova27” і не просто так, атому, що так називалася вулиця, на якій проживала родина Макса до еміграції. Тож, головна задача цього фонду побудувати модульне місто для переселенців у Львівській області.

Злата Огнєвіч

Співачка вирішила не відмовлятися від свого хисту та продовжувати співати, але з благодійною метою. Зірка збирає кошти на ЗСУ та виступає для військових, заради підняття їх бойового духу.

Святослав Вакарчук

Святослав також не залишив музичну діяльність і виступає з благодійними концертами всюди, де це можливо. А також артист їздить у найгарячіші точки фронту, а також допомагає тим, кому це потрібно – від медиків до військових.

Даша Астаф’єва

Співачка та модель з приходом війни перекваліфікувалася у кухаря-волонтера для Збройних Сил України. Дівчина майже весь свій час витрачала на те, щоб нагодувати українських солдатів та звичайних українців.

Схожі статті