Пам’ятаєте дівчинку з обгортки шоколадки “Альонка”? Подивіться, якою вона виросла — виповнилося 63

Стало відомо, ким була дівчинка з обгортки легендарного шоколаду "Альонка" та як склалася її доля. Ким працювала та чи стала знаменитою особа, обличчя якої понад 50 років було зображено на обгортці.

Якщо вас спитають, з яким смаком у вас асоціюється дитинство, що ви відповісте? Окрім зелених абрикосів і недозрілих яблук, які усі малечею крали у бабусиному саду, багато хто пригадає легендарний шоколад “Альонка”. Хрустка плитка молочного шоколаду не залишала байдужим ні дітей, ні дорослих ще з 1965 року. Тодішній ринок продуктових товарів не мав таких широкий асортимент, як сьогодні, а солодощі були взагалі великою рідкістю.

Як сьогодні виглядає дівчинка з обгортки шоколадки “Альонка”

Сьогодні полиці супермаркетів ломляться від кількості різноманітних шоколадок, цукерок та інших смаколиків, а майже 60 років тому шоколад “Альонка” був справжнім делікатесом, а також — бажаним сюрпризом для дітей, або солодким компліментом для жінок.

Цікаво, що дівчинка, зображення якої ми бачили на обгортці шоколаду, це портрет реальної дитини, яку звали Олена Герінас. Від себе художник лише трохи змінив деякі деталі зовнішності дівчинки, але обличчя маленької Олени Герінас вже не один десяток років прославляється у багатьох країнах світу. Проте, цього не можна сказати про реальну Олену, якій на сьогодні виповнилося вже 63 роки.

Виявляється, що дівчинка з обгортки “Альонки” — реальна людина

Тривалий час ніхто не знав, як склалася доля дівчинки з “Альонки” і взагалі чи була ця людина реальною. Лише у 1992 році журналістам вдалося відшукати жінку, чиє дитяче зображення красується на обгортці шоколаду. На диво, реальна дівчинка, коли виросла, не стала публічною персоною. Герінас працювала у сфері фармакології, була одружена та мала дітей. На обгортку “Альонки” вона потрапила майже випадково. Виробники шоколаду оголосили конкурс — усі охочі мали вислати фото маленької дівчинки. Мати Олени сфотографувала доньку у хустинці та ця світлина підкорила дизайнерів обгортки. Художник вніс деякі правки у фінальне зображення: карі очі змінив на блакитні, перемалював форму рота та контур обличчя.

Як художник змінив зовнішність дівчинки, щоб створити легендарну обгортку
Як художник змінив зовнішність дівчинки, щоб створити легендарну обгортку

Є інформація, що справжня Олена Герінас навіть подавала судовий позов, щоб отримати виплати за використання її фотографії, але суд жінка програла. Дівчина з обгортки не бажала вести публічне життя, тому як дійсно склалася її доля — невідомо. Сьогодні шоколад “Альонка” вже відсутній у продажу, але навіть його зображення нагадує про неповторний смак дитинства.

Схожі статті